Word buddy voor een internationale medestudent!

(27-08-2020) Elk academiejaar komt een nieuwe lichting internationale studenten naar de UGent. Het VPPK organiseert voor hen een facultaire buddy-werking.

Voor internationale studenten kan het overweldigend zijn om te arriveren in én navigeren door een vreemde stad en universiteit. Deze studenten brengen hun eerste dagen en weken dan ook vaak al zoekend en vragend door. Het kan voor hen best uitdagend zijn om een eerste contact te leggen met Vlaamse studenten en personeelsleden. Daarom organiseert studentenvereniging VPPK een facultaire buddy-werking!

Als lokale ‘buddy’ draag je in eerste instantie bij tot een positieve uitwisselingservaring van je internationale mede-student. Daarbovenop zorgt de interactie met je buddy voor meer inzicht in de cultuur en ervaring van de ander waardoor je eigen perspectief wordt vergroot. Dit draagt dan weer bij tot je eigen internationale competentie-ontwikkeling. Tenslotte is het ook gewoon leuk om nieuwe vrienden te maken en doorheen dit contact de basis te leggen voor een internationaal netwerk. Om een zo goed mogelijke ‘match’ te garanderen met je buddy, zorgen we ervoor dat je gekoppeld wordt aan een buddy met zoveel mogelijk gemeenschappelijke interesses, zodat een goede basis kan ontstaan voor een vlotte ‘klik’ en samenwerking.

Interesse?