Een eredoctoraat voor Brian Nosek

(18-01-2019) Prof. Brian Nosek (University of Virginia; Center for Open Science) ontvangt een eredoctoraat op voordracht van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen.

Op vrijdag 22 maart ontvangt Prof. Brian Nosek een eredoctoraat van de UGent op voordracht van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetrenschappen.

De wetenschappelijke bijdrage van Prof. Nosek situeert zich op twee vlakken: een inhoudelijke bijdrage aan onderzoek rond implicit biases (impliciete cognitieve vertekeningen) en een methodologische bijdrage ter bevordering van open science en wetenschappelijke integriteit. Onderzoek dat hij uitvoerde samen met Prof. Anthony Greenwald and Prof. Mahzarin Banaji liet zien dat mensen vaak spontaan negatieve gedachten en gevoelens vertonen ten opzichte van maatschappelijk gestigmatiseerde groepen zoals personen met een zwarte huidskleur.

Zijn belangrijkste bijdrage in de context van open science en wetenschappelijke integriteit is de oprichting van het Center for Open Science (CoS; https://cos.io/ ), een non-profit organisatie die als doel heeft om de toegankelijkheid, integriteit en reproduceerbaarheid van wetenschappelijk onderzoek te bevorderen.

Voor meer informatie, contacteer jan.dehouwer@ugent.be of frederick.verbruggen@ugent.be