Een Fins eredoctoraat voor prof. dr. Michel Vandenbroeck

(27-08-2018) Prof. Michel Vandenbroeck ontving vrijdag 17/08/2018 een eredoctoraat van de Faculty of Education van de University of Tampere.

Michel Vandenbroeck is hoofddocent gezinspedagogiek en vakgroepvoorzitter van de vakgroep sociaal werk en sociale pedagogiek. Zijn onderzoek gaat over beleid en praktijk inzake gezinnen, met een nadruk op jonge kinderen. Hij bestudeert onder meer in- en uitsluitingsprocessen in kinderopvang, kleuterschool en opvoedingsondersteuning in contexten van toenemende diversiteit.

Professor Vandenbroeck ontving dit eredoctoraat voor zijn uitstekend werk op het vlak van de pedagogiek van de voorschoolse voorzieningen, waarbij praktijk en beleid met elkaar verbonden wordt, met bijzondere aandacht voor diversiteit en sociale inclusie. Meer op de website van de univeristeit van Tampere.