Prijs Psycholoog van het jaar 2018

Caro Lenoir (vergrote weergave)

Caro Lenoir

(02-05-2016) Op 30 april reiken de Gentse Alumni Psychologie opnieuw de Acco prijs Psycholoog van het Jaar uit. De prijs gaat naar Caro Lenoir als ambassadeur voor Overkop.be en voor de Rode Neuzen Dag.

Met de prijs Psycholoog van het jaar wil GAP elk jaar de verdiensten van een psycholoog erkennen en zo bijdragen tot een positief beeld van de studies psychologie en van het beroep van psycholoog.

De prijs wordt uitgereikt op 30 april en gaat dit jaar naar Caro Lenoir. Caro studeerde in 2017 af als Master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Ze krijgt de prijs als ambassadeur voor OverKop (en Rode Neuzen Dag). Caro gaf het eerste OverKop huis - in Oostende - mee vorm en belichaamt perfect het OverKop-concept. Ze wordt geprezen voor haar verfrissende, daadkrachtige, dynamische en concrete aanpak.

Rode Neuzen Dag is een actie die in 2015 en 2016 heel Vlaanderen op de been bracht om het taboe rond mentale problemen bij kinderen en jongeren te doorbreken maar ook om geld in te zamelen voor concrete hulp. OverKop is hier het belangrijkste project in. In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar ongegeneerd binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kunt doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

Het event 'Psycholoog van het jaar' wordt georganiseerd door de Gentse Alumni Psychologie in samenwerking met uitgeverij Acco.

De jaarlijkse prijsuitreiking is ondertussen hét moment geworden om in een ontspannen en feestelijke sfeer voormalige studenten en collega's terug te zien. GAP zorgt voor het feestelijk tintje en biedt je na de uitreiking en de voorstelling graag een drink aan. We hopen ook u dit jaar te kunnen verwelkomen op ons prijsuitreiking.

Meer info en inschrijven via http://www.psycholoogvanhetjaar.be