Teleclassing

Videoconferenties maken gebruik van audio- en videocommunicatie om mensen van verschillende locaties virtueel bij elkaar te brengen. Een videoconferentie kan slaan op een eenvoudige bespreking met een verbinding tussen twee locaties (point-to-point) of een verbinding tussen meer dan twee locaties (multi-point). Op elke locatie kunnen één of meer personen aanwezig zijn. De term teleclassing verwijst naar een geavanceerd videoconferentiesysteem dat een docent in staat stelt om hoorcolleges live door te sturen naar één of meer locaties op afstand en om ook met de volgers op afstand te interageren.

De faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen beschikt over een volledig uitgerust lokaal voor teleclassing: auditorium A in de Henri Dunantlaan 1. Het auditorium beschikt over videoconferentieapparatuur dat communiceert volgens protocol H323 (VC materiaal van Polycom). Het is mogelijk te communiceren met andere videoconferentieapparatuur die ditzelfde protocol ondersteunt. De apparatuur in auditorium A laat toe om videobeelden van spreker of publiek, PC-content en audio te verzenden en ontvangen, ondersteund door dubbele projectie en retourmonitor.

Naast Videoconferentie apparatuur beschikt aud A ook over een Capture Agent systeem. Hiermee kunt u uw lessen opnemen (pc-beeld, lesgever en audio) en binnen een cursus op Minerva of Zephyr ter beschikking stellen voor uw studenten.

Meer info vindt u op de website van ICTO (http://icto.ugent.be/ klik  op informatie-multimedia of op handleidingen)

Teleclassing: http://icto.ugent.be/nl/content/teleclassing

Handleiding Lesopnames vindt u http://icto.ugent.be/nl/content/lesopnames
Check de tab "handleidingen" voor meer concrete hulp (per video) over Lesopnames/toevoeging tot minerva/zephyr)

De videoconferentieruimte is op eenvoudig verzoek te reserveren/gebruiken.

Contact

Beheer Gemeenschappelijke Infrastructuur FPPW
Kurt Killemaes
Kurt.Killemaes@UGent.be, tel. 09 264 9129