Studievoortgang berekenen

Bereken je studievoortgang door de volgende deling te maken:

Verworven studiepunten/opgenomen studiepunten

 • Het aantal verworven studiepunten is de som van de SP van de vakken waarvoor je in het huidig academiejaar een credit behaalde (= 10/20 of meer, of gedelibereerd). Credits of vrijstellingen die je in een eerder academiejaar behaalde, mag je niet meetellen.
 • Het aantal opgenomen studiepunten is de som van de SP van de vakken waarvoor je in het huidig academiejaar ingeschreven was.
  1. Voorbeeld: je bent ingeschreven voor 60 studiepunten. Je hebt in totaal voor 15 studiepunten een credit behaald (herexamens inbegrepen). Dan heb je een kwart van je ingezette studiepunten verworven of een studievoortgang van 25%.
  2. Voorbeeld: je bent ingeschreven voor 44 studiepunten en je behaalt voor in totaal 40 studiepunten een credit. Dan heb je een studievoortgang van 91%.
 • Na elk semester kan je een inschatting maken van je studievoortgang zodat je, indien nodig, kan bijsturen. Indien je nog bepaalde vakken in tweede zit moet afleggen, zal je je studievoortgang pas definitief in september kunnen berekenen. Is dit niet het geval, kan je al je studierendement bepalen na het tweede semester.

 

LET OP: Bereken je studievoortgang steeds per opleiding!

Heb je vakken uit verschillende opleidingen? Maw, combineer je vakken uit:

  • De bachelor, het schakel- of voorbereidingsprogramma

    én

  • De master

Is dit het geval, dan wordt er per opleiding  gekeken of je geslaagd bent voor de helft van de opgenomen studiepunten (en wordt er per opleiding een bindende voorwaarde opgelegd).

Contact

Monitoraat
monitoraat.pp@UGent.be, tel. 09 264 6266

Het monitoraat vind je in de Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent, lokaal 100.003 (gelijkvloers, gang van de liften).