Studierendement en studievoortgangsmaatregelen

Studierendement

  • Je studierendement wordt bepaald door de verhouding tussen de verworven studiepunten en de ingezette studiepunten (dus de verworven studiepunten gedeeld door de ingezette studiepunten). Het cijfer geeft het percentage weer voor hoeveel van de opgenomen studiepunten je geslaagd bent.
    • Voorbeeld 1: je bent ingeschreven voor 60 studiepunten. Je hebt in totaal voor 15 studiepunten een credit behaald (herexamens inbegrepen). Dan heb je een kwart van je ingezette studiepunten verworven of een studierendement van 25%.
    • Voorbeeld 2: je bent ingeschreven voor 44 studiepunten en je behaalt voor in totaal 40 studiepunten een credit. Dan heb je een studierendement van 91%.
  • Na elk semester kan je een inschatting maken van je studierendement zodat je indien nodig kan bijsturen. Indien je nog bepaalde vakken in tweede zit moet afleggen, zal je je studierendement pas definitief in september kunnen berekenen. Is dit niet het geval, kan je al je studierendement bepalen na het tweede semester.

 

  • Sinds dit academiejaar krijgen de 1e bachelorstudenten (die voor de eerste keer ingeschreven zijn) een gepersonaliseerd niet-bindend studieadvies op hun puntenbriefje; de schakelstudenten krijgen een gepersonaliseerde mail toegestuurd. Daarin staat een boodschap op maat met tips en advies afhankelijk van zijn/haar behaalde studierendement.
  • Je studierendement is belangrijk naar volgend academiejaar toe.
  1. Zo krijg je bijvoorbeeld een bindende voorwaarde opgelegd indien je niet voor de helft van de opgenomen studiepunten slaagt. OPGELET: Specifieke voor de eerstejaarsstudenten: Als je op het einde van het academiejaar niet slaagt voor 50% van het eerste deliberatiepakket van de bacheloropleiding, dan geldt dat je het academiejaar daarop voor minstens 75% van de opgenomen studiepunten, die behoren tot dat eerste deliberatiepakket, aan credits moet verwerven. 
  2. Ook je GIT-mogelijkheden kunnen beperkt worden. Over deze onderwerpen vind je meer info (in de links) hieronder.

Studievoortgangsmaatregelen

Studievoortgangsmaatregelen zijn maatregelen ontwikkeld om de studievoortgang van studenten te reguleren of te bewaken. Dit gebeurt op verschillende niveaus:

Zit je nog met vragen? Is niet alles duidelijk? Neem gerust contact op met ons.

Contact

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op.

De trajectbegeleiders vind je in de Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent, lokaal 100.003 (gelijkvloers, gang A).