Voorbereidende cursus wiskunde

De faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen voorziet geen eigen voorbereidende cursus wiskunde of statistiek.

In principe volstaat de wiskunde uit het secundair onderwijs om met Statistiek I te starten. Belangrijk is dat je van bij de start de lessen goed bijhoudt en de oefeningensessies volgt. Er wordt verwacht dat je de leerstof van de 1e graad secundair onderwijs kan toepassen: vergelijkingen met één onbekende, bewerkingen met kommagetallen, breuken en procenten, vierkantswortels en machtsverheffingen.

Als je jouw huidige kennis wil testen en bijschaven dan kan dit via een online platform met kennisclips rond basiskennis wiskunde. Via dit platform wordt de vereiste basiskennis beknopt herhaald en kunnen de wiskundevaardigheden via zelftests getoetst worden:

Om deze kennisclips te kunnen bekijken als studiekiezer of (toekomstige) student, doe je het volgende:

  • Ga naar zephyr.ugent.be
  • Klik op 'registratie' en volg de instructies. Na activering bekom je een paswoord (nog aanpasbaar)
  • Klik dan op 'inschrijven op cursussen', en voer bij cursussen zoeken 'Maths for Stats' in, en klik daarnaast op 'inschrijven'

Daarnaast voorziet de vakgroep, parallel met de start van de lessen, oefensessies statistiek. Tot slot bieden ook de studiebegeleiders studieondersteuning aan voor dit vak adhv sessies. Daarin komen onder andere aan bod: de aanpak van het vak, tips en tricks, belangrijke inzichten .... Ook deze sessies gaan pas van start tijdens het academiejaar.

Contact

Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
Monitoraat
Studiebegeleiding.PP@UGent.be, tel. 09 264 6450

Gerelateerde inhoud