De integratieve handelingsorthopedagogiek revisited

10-10-2017 van 18:30 tot 23:00
Waar
Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Universiteit Gent, Aud. 1 Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent
Door wie
Vakgroep Orthopedagogiek
florien.meulewaeter@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Ter nagedachtenis van Prof. dr. Eric Broekaert organiseren we op er een mini-symposium waarbij we terugblikken zijn loopbaan en realisaties.

Ter nagedachtenis van een genereuze collega en inspirerende wetenschapper organiseren we op dinsdagavond 10 oktober een mini-symposium waarbij we terugblikken op de rijke loopbaan en belangrijkste realisaties van Prof. dr. Eric Broekaert.

We doen dit aan de hand van een aantal lezingen van (inter)nationale sprekers en videocompilaties die zijn werk in een actueel en internationaal perspectief plaatsen.

Naar aanleiding van deze herdenking stellen we ook een Nederlandstalig boek en een special issue van het tijdschrift “Therapeutic Communities” voor die dieper ingaan en voortbouwen op de integratief-holistische benadering van de orthopedagogiek als handelingswetenschap door Prof. Broekaert.

Bekijk hier het volledige programma.