3de Internationale NEED-symposium

11-05-2017 van 13:00 tot 17:30
HoGent, Campus Schoonmeersen, Gebouw C, Auditorium 1.063
Door wie
Hogeschool Gent (E-QUAL, expertisecentrum Quality of Life) in co-productie met Universiteit Gent (Vakgroep Orthopedagogiek) en SEN-SEO (SENvzw)
cathy.deraes@hogent.be
Voeg toe aan mijn agenda

SAVE THE DATE: 3de internationale NEED-symposium

Hogeschool Gent met E-QUAL, het expertisecentrum Quality of Life; Universiteit Gent, vakgroep Orthopedagogiek en SEN-SEO (SENvzw) organiseren
3de internationale NEED-symposium, Network of Europeans on Emotional Development op donderdag 11 mei 2017 op campus Schoonmeersen in Gent.
Het symposium buigt zich over de vraag: Emotional Development: What are the conceptual roots?
Hoe verhouden de verschillende gebruikte termen en concepten zich tot elkaar? Zijn emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling te onderscheiden én te scheiden of net niet?

De keynote-sprekers zoeken antwoorden in diverse wetenschappen:

-       Neurobiologie - psychiatrie - Prof. Dr. Evert Thiery
-       Ontwikkelingspsychologie - Prof. Dr. Sarah De Pauw
-       Orthopedagogiek - Prof. Dr. Geert Van Hove

De 3 keynotes worden gevolgd door een panelgesprek met internationale experten: Prof. Dr. Anton Došen (NL), Dr. Tanja Sappok (DUI), Dr. Paula Sterkenburg (NL), Prof. Dr. Marco Bertelli (IT), Prof. Dr. Nigel Beail (VK), F. Morisse (B) geleid door Prof. Dr. Stijn Vandevelde.

13u       Onthaal
13:30    Keynote 1
14:15     Keynote 2
15u       Break