Science Bar rond verslaving @ De Krook

Wanneer
26-02-2019 van 13:30 tot 15:30
Waar
Krookcafé, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
lise.vanderhaegen@arteveldehs.be
Website
https://dekrook.be/activiteiten/science-bar
Voeg toe aan mijn agenda

Science bar @ De Krook

Jongeren hebben een gezonde dorst naar kennis. En een mening. Beide staan centraal in een reeks van vier Science bars waarbij leerlingen 3e graad secundair en hun leerkracht in debat gaan met wetenschappers. Een moderator leidt het gesprek met vijf prikkelende stellingen als rode draad.

Op 26/02/2019 'Verslaving'

Met sprekers:

Tina Van Havere is een orthopedagoog en werkt aan de HOGENT binnen de opleiding orthopedagogiek. Zij voert voornamelijk studies uit rond alcohol, illegale drugs en preventie. Ze specialiseert zich in het druggebruik in het uitgaansleven.

Prof. dr. Wouter Vanderplasschen is hoofddocent orthopedagogiek aan de Universiteit Gent en doet onderzoek naar verslaving en hoe mensen kunnen herstellen van een verslavingsprobleem. Hierbij ligt de focus vooral op de rol van hulpverlening, maar er loopt ook onderzoek naar hoe mensen zonder behandeling of met andere vormen van ondersteuning stoppen met gebruiken.

Moderator:

Bruno Vanobbergen (1972) behaalde in 2003 zijn Doctoraat in de Pedagogische Wetenschappen (UGent). Hij is sedert juni 2009 Vlaams kinderrechtencommissaris. Hij schreef recent "Het kind van onze dromen" (2014) en "Spelen in zwarte sneeuw. Een fragiel manifest tegen kinderarmoede" (2016). Bruno Vanobbergen is ook gastdocent aan de Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek van de Universiteit Gent.

 

Praktisch

Voor wie? Leerkrachten secundair onderwijs kunnen hun klas inschrijven voor één van de Science bars

Wanneer? Dinsdagnamiddag van 13u30 tot 15u30, of tot de dorst gelest is

Waar? Krookcafé, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent (routebeschrijving)

Toegangsprijs? Gratis (inclusief drankje en hapje)!

Inschrijven? Inschrijving voor één Science bar door begeleidende leerkracht via lise.vanderhaegen@arteveldehs.be