Lezing | Peter Dwyer: Van welzijn naar een werkverplichting?

12-12-2017 van 10:00 tot 12:00
AUDITORIUM 1, H. DUNANTLAAN 2, 9000 GENT
Voeg toe aan mijn agenda

2017-12-12-peter-dwuerDeze lezing wordt georganiseerd als onderdeel van de cursus in de doctoral schools (UGent) Contemporary challenges for social work research: where do we go from here? en wordt georganiseerd samen met de KULeuven en UAntwerpen.

De lezing is gratis en gaat door in het Engels.

Dr. Peter Dwyer is professor in Sociaal Beleid, verbonden aan het departement Sociaal Beleid en Sociaal Werk van de Universiteit van York sinds 2013. Voorheen doceerde hij aan de universiteiten van Nottingham (Trent University), Leeds en Salford. Zijn onderzoeksinteresses en ervaring steunen op twee grote pijlers. Enerzijds is hij kritisch geëngageerd in de noties van sociaal burgerschap en sociale grondrechten, en processen van in- en uitsluiting. Anderzijds legt hij zich toe op de invloed van internationale migratiestromen op de verzorgingsstaat en de realisatie van de rechten van migranten.
Momenteel leidt hij een grootschalig onderzoek (maart 2013 – februari 2018) waar 6 Engelse en Schotse universiteiten aan deelnemen, genaamd "Welfare conditionality: sanctions, support and behavior change".
Meer info: www.welfareconditionality.ac.uk

INSCHRIJVENMeer info