Vacature 4 jobstudenten | Dataverzameling JOP scholenonderzoek 2018

(08-01-2018)

Naam van de werkgever

Leuvens Instituut voor Criminologie (KU Leuven) en Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek (UGent)

Robin Kemper ()

Taakomschrijving

Samen met een team van onderzoekers en andere jobstudenten sta je in voor het verzamelen van data in secundaire scholen die deelnemen aan een nieuwe studie van het Jeugdonderzoeksplatform (www.jeugdonderzoeksplatform.be). Het betreft een onderzoek naar de brede leefwereld van jongeren en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. De meeste deelnemende scholen bevinden zich in de steden Brussel, Gent en Antwerpen. Er zijn ook een aantal deelnemende scholen in de rest van Vlaanderen.

De data worden verzameld aan de hand van een elektronische enquête die de leerlingen invullen op een tablet. In teams van 2 of 3 personen trek je met een lading tablets naar de deelnemende scholen om daar de dataverzameling in goede banen te leiden. De leerlingen vullen de enquête klassikaal in. Je maakt de tablets gebruiksklaar voor de leerlingen en geeft uitleg bij het onderzoek. Je houdt toezicht terwijl zij de enquête invullen en helpt hen indien nodig. Achteraf verzamel je de tablets met de ingevulde enquêtes en zorg je ervoor dat deze veilig terug op het verzamelpunt geraken.

Vergoeding

10,41 euro per uur (+ onkostenvergoeding voor de verplaatsingen van en naar de scholen)

Uren

De dataverzameling vindt plaats tijdens de schooluren. Afhankelijk van de grootte van de school ben je een halve of een hele dag bezig. Schooldagen zullen soms langer duren dan 7,6 uur (tot 9 uur incl. verplaatsing)

Profiel

• Je bent flexibel inzetbaar in de periode van 1 februari tot en met 31 mei 2018. Het zwaartepunt van het onderzoek zal in de maanden februari en april liggen (tijdens de krokusvakantie en paasvakantie ligt het onderzoek stil).
  • Je kan tijdens deze periode minstens 20 dagen werken
  • Je bent bereid om een halve dag opleiding te volgen op 29, 30 of 31 januari
  • Je bent communicatief vaardig en durft initiatief nemen
  • Je bent handig met een tablet