Vacature | Doctoraatsbursaal

(20-06-2019)

Uiterste inschrijvingsdatum: 2 juli 2019, 23:59
Vakgroep: Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek
Type contract: Contract van bepaalde duur (max. 4 jaar)
Diploma: Master diploma in het sociaal werk, in de pedagogische en/of sociale wetenschappen
Aanstelling: 100%
Statuut: doctoraatsbursaal
Datum indiensttreding: ten vroegste op 1 oktober 2019

Functieomschrijving

De Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek is op zoek naar een gemotiveerde doctoraatsbursaal voor het uitvoeren van een participatief onderzoek naar de vrijetijdsbesteding van jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties. Het bestaande onderzoek over de vrijetijdsbesteding van jongeren focust veelal op het toeleiden van jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties naar de bestaande georganiseerde vrije tijd. In dit onderzoeksproject willen we vertrekkende vanuit een leefwereldbenadering meer inzicht krijgen in de betekenis die jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties geven aan vrije tijd en hoe (vrijetijds)actoren betekenisvolle praktijken kunnen ontwikkelen voor een diversiteit van jongeren.

Functieprofiel

We zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde onderzoeker/onderzoekster met het volgende profiel:

• Je hebt een Master diploma in het sociaal werk, in de pedagogische en/of sociale wetenschappen. Het diploma moet behaald zijn op het moment van de aanstelling.
  • Je kan zelfstandig werken, maar werkt eveneens graag in teamverband.
  • Je hebt kennis van en/of ervaring in jeugdonderzoek en de context van het Vlaams jeugdbeleid.
  • Je behaalde goede studieresultaten.
  • Je hebt grote interesse in wetenschappelijk en projectmatig onderzoek.
  • Je hebt voldoende kennis van kwalitatieve onderzoeksmethoden.
  • Wetenschappelijke spreek- en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels zijn essentieel.

Geïnteresseerde kandidaten worden verwacht om volgende documenten te bezorgen:

• CV, inclusief een overzicht van de behaalde studieresultaten
  • Motivatiebrief
  • Eventuele relevante publicaties in het Nederlands of Engels

Deze documenten dienen in één pdf-document samen doorgestuurd te worden naar Lieve.Bradt@ugent.be ten laatste op 2 juli 2019. Mogelijke kandidaten zullen midden juli uitgenodigd worden voor een interview dat zal doorgaan in de tweede helft van augustus.

Voor meer informatie of bijkomende vragen over deze vacature, contacteer prof. Lieve Bradt: Lieve.Bradt@UGent.be