Boek | Een beeld van een kind. Inleiding in de pedagogiek

(25-01-2023)

2023-01-25-een-beeld-van-een-kindDagelijks katapulteren kranten, radio, en televisie onze wereld met berichten over lerarentekorten, de juiste aanpak binnen kinderopvang, curriculumwijzigingen, of leerproblemen in het onderwijs. Deze onderwerpen zijn brandend actueel en allesbepalend in het pedagogische landschap. We kunnen deze discussies niet los zien van de sociale, historische, economische of politieke context van onze maatschappij. Het is net de rol van ouders, opvoeders, leerkrachten en pedagogen om al hun kennis over de wereld door te geven zodat kinderen en jongeren op hun beurt de wereld kunnen verderzetten en vernieuwen.

In Een beeld van een kind tonen Lieselot De Wilde, Michel Vandenbroeck en Bruno Vanobbergen op originele en aantrekkelijke wijze hoe onze samenleving kijkt naar kinderen. Dit boek is geen chronologisch overzicht van stromingen in de pedagogiek. Wel een kennismaking met pedagogiek, waarbij actuele onderwerpen verbonden worden met de belangrijkste pedagogische theorieën.

 

 

  

 

De auteurs lichten dit toe aan de hand van zes kindbeelden:

  • Het voorspeldbare kind
  • Het kind als burger
  • Het witte kind
  • Het kind als risico
  • Het kind als held
  • Het kind als kapitaal

Een beeld van een kind is een onmisbaar boek voor elke student in de brede sociale sector. De auteurs leggen de belangrijkste pedagogische discussies op tafel en doorprikken daarmee de meest dominante ideeën die ons denken in praktijk en beleid bepalen. Zo verbinden ze actuele en historische principes uit de pedagogiek en bereiden ze studenten voor op hun verdere beroepsleven. 

Meer lezen? Bestel dan hier jouw exemplaar:
https://www.borgerhoff-lamberigts.be/shop/boeken/een-beeld-van-een-kind?variant=49121