Panelgesprek: Wie houdt er nog de wacht? De traditionele media onder druk

Wanneer
20-11-2019 van 09:00 tot 11:00
Waar
Campus Groep T (KU Leuven), Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven
Door wie
KULeuven: Dr. Simon Truwant, docent vak ‘Filosofie en de Hedendaagse Samenleving’ (Hoger Instituut Wijsbegeerte, KU Leuven)
Voeg toe aan mijn agenda

Vraaggesprek met Bart Vanhaelewyn (CJS) en Karin De Ruyter (ombudsvrouw De Standaard) voor het vak Filosofie en de Hedendaagse Samenleving aan de KULeuven.

In het vak ‘Filosofie en de Hedendaagse Samenleving’ (KU Leuven) worden actuele thema’s besproken om ze nadien filosofisch te duiden. Voor het thema ‘Wie houdt er nog de wacht? De traditionele media onder druk’ nodigt docent dr. Simon Truwant Bart Vanhaelewyn (doctoraatsonderzoeker en onderwijsassistent bij CJS) en Karin De Ruyter (ombudsvrouw De Standaard) uit. In een vraaggesprek zullen beide gastsprekers vanuit hun expertise duiding geven bij recente veranderingen binnen nieuwsproductie en –consumptie, de rol van sociale media, de (gepercipieerde) rol van journalisten en nieuwsmedia in de maatschappij en de toenemende aandacht voor desinformatie (‘fake news’).

Inschrijven

Deelname is in de eerste plaats voorbehouden voor studenten die het vak ‘Filosofie en de Hedendaagse Samenleving’ (KU Leuven) volgen. Wie als extern persoon dit vraaggesprek wenst bij te wonen, neemt contact op met  of .