200 jaar UGent: 'Stadsfestival iedereen UGent!'

Gent
Door wie
Universiteit Gent
Voeg toe aan mijn agenda

Op zondag 8 oktober 2017 viert de UGent haar 200ste verjaardag met iedereen die erbij wil zijn. Iedereen wordt UGent, tijdens een gratis en bruisend stadsfestival vol beleving en ontdekking, voor jong en oud.

Iedereen UGent! vindt plaats op zondag 8 oktober 2017 op verschillende locaties in de Gentse binnenstad. De meeste activiteiten zijn gepland tussen 13 uur en 17 uur. De dag wordt afgesloten met een groot verjaardagsoptreden tot ca. 19 uur, en een stichtingsbal vanaf 22 uur.

Het volledige festival is gratis toegankelijk voor jong en oud, met uitzondering van de tentoonstelling ‘Stad en Universiteit. Sind 1817 in het STAM en de Out of the Box-interventies in het Museum Dr. Guislain, het Design Museum en de Sint-Pietersabdij. Het programma op de website is nog in opbouw.

Inschrijven is niet nodig, tenzij anders vermeld in het programma (vnl. voor kinderworkshops en rondleidingen).

Waar kan je ons vinden?

Uiteraard nemen we ook met onze vakgroep deel aan deze festiviteiten!

Je kan een bezoek brengen aan de ontdekkingsmarkt 'Gebruikers geven technologie en media mee vorm!' op onze nieuwe locatie in De Krook of je kan langsgaan op Campus Tweekerken waar je kennis kan maken met het project Reclamewijsheid op de ontdekkingsmarkt 'De (eigen)wijze consument'.

Daar kan je ook komen luisteren naar een UGent talk van Prof. dr. Sofie Van Bauwel over gender en media. Meer informatie over de UGent Talks vind je hier.

Tot dan!