ONLINE - Apestaartjaren: Mediawijs Congres

28-05-2020 van 13:30 tot 16:25
Voeg toe aan mijn agenda

Op het online Mediawijs congres op 28 mei 2020 ontdek je alle resultaten van het Apestaartjaren onderzoek. Dat legt om de twee jaar het mediagebruik en –bezit van jongeren tussen 6 en 18 jaar bloot. In de pers hoor je er vast wat over, maar voor een grondige update over de digitale leefwereld van kinderen en jongeren schrijf je beter in.

13u30  - 14u30
Videovoorstelling met live Q&A
Tijdens de videovoorstelling loodsen we je door de belangrijkste resultaten en aanbevelingen uit het Apestaartjarenonderzoek. Experten geven duiding bij de resultaten van de Apestaartjarencijfers en plaatsen ze in de context van de coronamaatregelen.

14u40 - 15u25
Verdiepende webinar: TikToktactieken
Zingen en dansen in 15 seconden. Het is steeds populairder, vooral bij kinderen. We analyseren de cijfers over TikTok uit het Apestaartjarenonderzoek en bekijken waarom TikTok zo in de kijker loopt.

15u35 - 16u25
Verdiepende webinar: Cyberpesten en online haat
Met digitale media komen helaas ook nieuwe vormen van haatspraak en pesten opduiken. Vanuit de onderzoeksresultaten kijken we naar het fenomeen cyberpesten en vergelijken we dat met ander pestgedrag.

Deelnemers ontvangen op 28 mei dit in de mailbox:

• Toegang tot de videovoorstelling van de resultaten en aanbevelingen
  • Onderzoeksrapport
  • Toegang tot live Q&A’s met experten