Gratis webinar - Campus security door Marlies Sas en Prof. Koen Ponnet

Marlies Sas
Marlies.Sas@UGent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Beveiligen van hogeschool – en universiteitscampussen en hun directe omgeving.

Hogeschool - en universiteitscampussen en hun omgevingen worden gekenmerkt door specifieke eigenschappen die zorgen voor grote uitdagingen op het vlak van beveiliging, overlast/criminaliteit en onveiligheidsbeleving. Onder promotorschap van de professoren Wim Hardyns, Koen Ponnet en Genserik Reniers zocht Marlies Sas in haar doctoraatsonderzoek naar een efficiënt beveiligingsmodel waarin de balans tussen het behouden van een open campus en het creëren van een beveiligde omgeving voor studenten en personeelsleden centraal staat. Specifieke aandacht gaat hierbij uit naar de menselijke factor in het beveiligingsbeleid en het veiligheidsgevoel op en rond de campus. Op basis van de bevindingen uit het doctoraatsonderzoek worden in dit webinar handvatten aangereikt voor hoger onderwijsinstellingen en steden en gemeenten om zowel de campus als de directe omgeving optimaal te beveiligen en in te richten.

Programma

1. Introductie door Prof. Wim Hardyns (Univeristeit Gent & Universiteit Antwerpen - Criminologie)
  2. 'Campus security' door Marlies Sas (PhD student - promotor: Prof. Koen Ponnet, Prof. Genserik Reniers & Prof. Wim Hardyns)
  3. Q&A

Het webinar is gratis, we vragen u enkel om hier even te registreren.