Digital Economy Day 2019 in samenwerking met Samsung België, VRT en het Kenniscentrum Data & Maatschappij van de Vlaamse overheid

25-10-2019 van 08:30 tot 15:32
Aula Universiteit Gent
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Communicatiewetenschappen UGent organiseert jaarlijks de media-innovatieweek, waarbij experten reflecteren over digitalisering in media. Slotmoment van deze week is de Digital Economy Day die samen met Samsung, VRT en het Kenniscentrum Data & Maatschappij van de Vlaamse overheid wordt georganiseerd op 25 oktober.

De vakgroep Communicatiewetenschappen van UGent, Samsung, VRT en het Kenniscentrum Data & Maatschappij van de Vlaamse overheid slaan de handen in elkaar om masterstudenten te laten nadenken over de uitdagingen van de digitale economie en artificiële intelligentie (AI). Wat houdt AI precies in? Wordt dit al gebruikt in de Vlaamse mediasector? En wat is de maatschappelijke impact van AI?

We laten onze masterstudenten die dag uitgebreid kennismaken met belangrijke stemmen in de media- en innovatiesector. Het wordt een boeiende dag vol keynotes en debat, met als kers op de taart de "Solve for Tomorrow pitches". Deze wedstrijd stimuleert onze studenten om na te denken over hoe technologie sociale cohesie in de maatschappij kan versterken. Onder begeleiding van Ghent Design Factory kunnen masterstudenten Communicatiewetenschappen – individueel of in groep – kans maken op de hoofdprijs: een herhaling van de pitch op de Dubai Wereldtentoonstelling in oktober 2020!