Kraks@dekrook: gezonder dankzij technologie?

Wanneer
06-06-2017 van 19:30 tot 22:00
Waar
De Krook, Blauwe Vogel, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Website
http://dekrook.be/activiteiten/kraks-dekrook-gezonder-dankzij-technologie
Voeg toe aan mijn agenda

Fitbits, exergames en dokter Google: wat is de link tussen technologie en onze gezondheid? Ontdek op deze avond hoe technologie ons gezonder kan maken, maar ook wat valkuilen kunnen zijn.

Hoe kan technologie ingezet worden voor onze gezondheid? Ontdek het op de volgende Kraks op 6 juni! Hier kom je onder andere te weten hoe technologie kan ingezet worden om depressieherval tegen te gaan, hoe technologie wordt ingezet voor rehabilitatie en hoe je aan de hand van een chip je cholesterol kan meten.

Onderzoekster Jasmien Vervaeke - verbonden aan de onderzoeksgroep imec-mict-UGent van onze vakgroep en aan de vakgroep experimenteel-klinische en gezondheidspsychologie - legt uit hoe een computertraining kan helpen om herval van depressie te voorkomen.

Tijdens deze avond zijn er niet alleen lezingen, maar kan je ook demo's testen: de wE-MOVE motor game met de VR-bril Oculus bijvoorbeeld. Dit game werd ontwikkeld in het kader van het imec ICON-project We-move waar onderzoekers van imec-mict-UGent aan hebben meegewerkt.