SOLID - Burgers in regie van hun eigen gegevens

Wanneer
28-09-2020 van 13:00 tot 16:00
Waar
Online
Website
https://overheid.vlaanderen.be/opleiding/solid
Voeg toe aan mijn agenda

Informatie Vlaanderen, imec en de Universiteit Gent organiseren een virtuele themadag over SOLID

Op 28 september organiseren Informatie Vlaanderen, imec-IDLab-UGent en imec-mict-UGent een themadag over SOLID: een gedecentraliseerde technologie die individuen een plek geeft om persoonsgegevens op te slaan en hen de controle geeft om te bepalen wie toegang tot die gegevens krijgt. Tijdens deze namiddag stellen we Vlaamse initiatieven voor in volgende domeinen: cultuur en media, mobiliteit en GovTech.

Deze nieuw technologie is voor gebruikers een veelbelovende manier om meer zeggenschap over hun persoonsgegevens te krijgen en te beslissen over de gegevensuitwisseling met andere partijen, zoals de overheid, e-commerceplatforms, internetbankieren en nieuwe digitale diensten.

Minister-president Jan Jambon, VRT-CEO Frederik Delaplace en uitvinder van het World Wide Web Sir Tim-Berners Lee zullen de toon zetten. imec-IDLab-UGent Prof. Ruben Verborgh en imec-mict-UGent-collega's Prof. Lieven De Marez, Mathias Van Compernolle en Eveline Vlassenroot zullen ook hun inzichten presenteren en parallelsessies voorzitten.