Wetenschapscafé - Fake News

03-03-2020 van 19:45 tot 21:00
Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22 - Gent
Voeg toe aan mijn agenda

Fake news, nepnieuws, desinformatie, niet-gecheckt nieuws, valse berichtgeving, Welk etiket je er ook op kleeft, het gaat om foutieve berichtgeving die moedwillig verspreid is via diverse mediakanalen met het oog op het beïnvloeden van de publieke opinie of het genereren van clicks (clickbait).

Gasten

• Prof. Annelore Deprez is hoofddocent journalistiek aan de Universiteit Gent en aan Arteveldehogeschool Gent. Ze is lid van het Center for Journalism Studies (UGent) en hoofd van de onderzoeksgroep ‘Communicatie, Media en Design’ (Arteveldehogeschool).

Ze doet onderzoek naar mediarepresentatie, nieuwsbeleving bij jongeren en fake news.

• Prof. Arne Roets is professor aan de vakgroep ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie van de Universiteit Gent.

Hij geeft les over sociale cognitie en groepsprocessen. Zijn onderzoek spitst zich toe op sociale besluitvorming en oordelen, politieke psychologie, racisme en vooroordelen, morele psychologie en de relatie tussen persoonlijkheid en ideologie.

Moderator

Jeroen Zuallaert

Jeroen Zuallaert modereert het gesprek. Hij is journalist bij Knack sinds 2011.

• Inschrijven? Niet nodig! Gratis toegang.