Award Outstanding PhD Sara De Vuyst

(27-01-2017) Onderzoeker Sara De Vuyst ontvangt op Etmaal 2017 The Flemish Award for Outstanding Doctoral Research in Communication Sciences.

Onderzoeker dr. Sara De Vuyst heeft The Flemish Award for Outstanding Doctoral Research in Communication Sciences mogen ontvangen. Deze prijs werd tijdens het Etmaal van de Communicatiewetenschappen 2017 door NeFCA uitgereikt aan onderzoekers die een uitzonderlijk goed proefschrift schreven binnen het veld van de Communicatiewetenschappen. Het is de tweede maal dat deze prijs werd uitgereikt. Ze ontving samen met de award een boekenbon ter waarde van 250 euro. 

Sara maakte met haar proefschift “Hacking gender in journalism. A Multi-method study on gender issues in a rapidly changing, digitized field of news production” indruk op de jury. De jury vond haar werk erg diepgravend, origineel, vlot geschreven, en bijzonder relevant in de huidige context van journalistieke praktijken, beeldvorming, post-feitelijkheid, en transparantie. Ook de grootte van het sample was indrukwekkend.

Sara De Vuyst doctoreerde op 23 november 2016 aan de Vakgroep Communicatiewetenschappen en deed onderzoek onder begeleiding van professor Karin Raeymaekers en professor Sofie Van Bauwel.

Award outstanding PhD Sara De Vuyst

Proficiat, Sara!