De Stad Gent heeft 200.000 euro vrijgemaakt binnen het project 'City of People' voor een betere aanpak van dyslexie en dyscalculie.

(16-09-2019) Onderzoeksgroep imec-mict-UGent slaat de handen in elkaar met imec-IDLab-UGent, imec APLL, Artevelde Hogeschool, Onderwijscentrum Gent en Stad Gent om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor mensen met dyslexie en dyscalculie.

Het project 'Inclusie in 4D' (Drempels, Diversiteit, Dyslexie, Dyscalculie) wil een beter begrip en een betere aanpak van dyslexie/dyscalculie genereren. De verschillende projectpartners streven naar een door technologie ondersteunde oplossing die meer inzicht kan geven in de problemen of drempels waarmee mensen met dyslexie en dyscalculie geconfronteerd worden.

In een cocreatietraject met diverse partners zal imec-mict-UGent zowel sensibiliserende oplossingen (immersieve beleving van de omgeving, zowel voor onderwijs als arbeidsmarkt) als remediërende oplossingen zoeken en wordt minstens één van die oplossingen ontwikkeld en uitgetest.

Meer informatie over het project

20190906-NIEUWS-30 from AVS OOST-VLAAMSE TELEVISIE on Vimeo.