Eerbetoon aan Prof. dr. Jan Loisen

(15-03-2023) De leden van de Vakgroep Communicatiewetenschappen van Universiteit Gent zijn diep bedroefd door het nieuws over het plotse overlijden van Jan Loisen, professor communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel.

Jan Loisen

Voor vele duizenden studenten gebeurde en gebeurt de kennismaking met het veld van de communicatiewetenschappen aan de hand van de woorden en eloquentie van Jan.

Als initiatiefnemer van een handboek dat studenten zowel aan de VUB als de UGent zou inwijden tot een discipline die hem zo na aan het hart ligt, slaagde Jan er in om zijn passie voor het onderwerp en zijn ongeëvenaarde kennis over te dragen naar volgende generaties van communicatiewetenschappers.
De vele woorden die het handboek bevatten staan vandaag in schril contrast met het gebrek aan woorden die velen nu ervaren na zijn onverwachte heengaan.  

Jan Loisen was naast een toegewijde docent ook een uitmuntende onderzoeker op het domein van communicatietheorie, Europees en internationaal audiovisueel beleid. Daarnaast was hij een bruggenbouwer, een gewaardeerde collega en een mooie persoon tout court.

Met veel dankbaarheid en respect wensen we de echtgenote, kinderen, familie en collega’s van Jan veel sterkte met dit groot en intens verlies.