M-Award voor ‘mobileDNA’ van onderzoeksgroep imec-mict-UGent in de categorie Mediawijs Onderzoek

(25-09-2020) De app mobileDNA werd ontwikkeld om gebruikers een spiegel voor te houden van hun smartphonegebruik.

Gebruikers blijken namelijk zeer moeilijk te kunnen inschatten hoeveel tijd ze dagelijks aan hun smartphone spenderen. Om op een gezondere manier te leren omgaan met deze technologie, is het dan ook belangrijk vat te krijgen op onze werkelijke gebruikscijfers en –patronen.

 

 

"Bij imec-mict-UGent vinden we het zeer belangrijk om onderzoek een laatste trapje naar doorvertaling in de maatschappij te geven en met dit product willen we dat doen. We zijn dan ook zeer blij dat we die erkenning krijgen.” - Lieven De Marez, imec-mict-UGent".

 

Proficiat met deze award Prof. Lieven De Marez, dr. Wouter Durnez en Kyle Van Gaeveren!

Over de M-awards

Het Vlaamse Kenniscentrum voor digitale en mediawijsheid reikt voor de vijfde keer op rij de M-Awards uit. Ze zetten vijf organisaties in Vlaanderen en Brussel in de bloemetjes die kritisch én creatief omgaan met media en ict. Op die manier willen ze mediawijze en digitale initiatieven meer erkenning en zichtbaarheid geven.  

24 projecten, onder de vorm van onderzoek, lesactiviteiten, educatieve pakketten, campagnes, video's ... die een aspect van mediawijsheid in de kijker zetten, werden ook dit jaar weer ingediend. Hieruit nomineerde een onafhankelijk jury 13 finalisten, waarvan vijf initiatieven vandaag een M-Award wonnen. Naast een mooie award winnen ze ook elk een vorming t.w.v. 350 euro.

De jury hield rekening met:

  • de mediawijze inhoud van het project: handelen ze over het actief en creatief, kritisch en bewust aanwenden van media of zetten ze hiertoe aan of faciliteren ze dit?
  • de maatschappelijke impact,
  • de mate waarin verschillende partners werden betrokken in het project,
  • de duurzaamheid: is dit een blijvend, langdurig initiatief, dat mee kan groeien met z’n tijd?
  • het vernieuwend gehalte.

 

Omwille van COVID-19 gebeurde de uitreiking dit jaar niet fysiek, maar via een online video.

 

Gerelateerde inhoud