Onze oud-studenten aan het woord

(03-05-2020) Waar komen afgestudeerde communicatiewetenschappers allemaal terecht? We zochten 5 alumni opnieuw op voor een babbel.

Lonne Van ErpLonne Van Erp: “Journalistiek is een kleine wereld. Een netwerk uitbouwen is cruciaal”

Lonne Van Erp studeerde af als Master Journalistiek in juni 2018.

Op dit moment werkt ze bij de VRT op de redactie van De Zevende Dag bij de VRT. Een jaar geleden deed ze ook al stage aan de Reyerslaan.

Jason SevestreJason Sevestre: “Ik vond een uitdagende job als Corporate Manager op de Afstudeerbeurs”

Jason studeerde Film- & Televisiestudies en werkte recent via een thesisjaar zijn thesis af over homoseksualiteit in de Disneyfilm ‘Beauty And The Beast’. Hij combineerde schrijven aan zijn thesis met verschillende jobs via een studentencontract. Intussen doet hij mee de communicatie bij Aldi.

Sigrid DuferneSigrid Defurne: “Na 20 jaar werken, vond ik het nodig om weer helemaal mee te zijn met die nieuwe media”

Sigrid was niet de doorsnee studente communicatiewetenschappen. 20 jaar geleden haalde ze al haar bachelor communicatie. Ze nam voltijds tijdskrediet om opnieuw te gaan studeren om na een schakeljaar alsnog haar master te halen in de afstudeerrichting Nieuwe Media & Maatschappij. Want op 20 jaar is er op het vlak van communicatie heel veel veranderd, natuurlijk.

Laura DeleyeLaura Deleye: “Ik heb veel geleerd uit de case study voor Coca-Cola”

Een jaar nadat ze afstudeerde in de master communicatiemanagement, werkt Laura als communicatie- en projectmedewerker bij Billie Bonkers. Dat is een communicatiebureau dat activerende communicatie bedenkt en begeleidt voor merken, diensten en projecten met maatschappelijke meerwaarde.

Tijs Van AutreveTijs Van Autreve: “De eerste keer was ik gebuisd voor statistiek, en nu is het mijn dagelijkse job.”

Tijs Van Autreve volgde de afstudeerrichting 'Nieuwe Media & Maatschappij'. Hij schakelde na zijn studies marketing aan de hogeschool over naar de UGent om een master te halen. Hij combineerde zijn masteropleiding bovendien met een halftijdse job als marketeer. Momenteel werkt hij bij het digital agency Invisible Puppy in Gent. Daar liep hij ook stage tijdens zijn opleiding.

Zelf ook van plan om communicatiewetenschappen te gaan studeren?