Oud-studente Elke Vanden Bossche: “Vul je studies aan met relevante praktijkervaring”

(17-06-2020) Waar kom je als communicatiewetenschapper allemaal terecht? Huidig student Thomas De Cuyper vroeg het aan oud-studente Elke Vanden Bossche.

Identikit

• Naam: Elke Vanden Bossche
  • Afgestudeerd in: 2014
  • Afstudeerrichting: Journalistiek
  • Huidig beroep: Accountmanager bij marketingbureau Onlyhumans

Hoe ben je bij je huidige job gekomen?

Journalistiek interesseerde mij het meest. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan bij Urgent.fm en stage gelopen bij Woestijnvis. Maar daar heb ik gemerkt dat mijn ambities hoger lagen. Zowel de doorgroeimogelijkheden als het loon zijn beperkt bij een journalistieke job. Ik besloot over te schakelen naar een meer commerciële job. Zo kwam ik bij terecht bij marketingbureau Onlyhumans.

Wat houdt je huidige job precies in?

Als accountmanager moet ik de wereld van de klanten volledig te doorgronden. Eenmaal we de klant goed begrijpen kunnen we samen naar oplossingen zoeken om hun merk menselijker te maken. Vervolgens brief ik ons team van experten die aan de slag gaan om de klant te helpen groeien met impactvolle communicatie.

Mijn huidige job matcht volledig met wie ik ben en ik hou ervan om die connectie aan te gaan met m’n klanten en dan ook voor resultaat te zorgen om samen te groeien. Het is belangrijk om aan te voelen wie de klanten zijn achter het merk. Hiervoor moet je hun wereld doorgronden om de juiste strategie kunnen opstellen. De missie van Onlyhumans is merken menselijker maken. Ik kan me daar helemaal in vinden.

Wat is het belangrijkste dat je uit je opleiding geleerd hebt?

Ik heb leren kritisch nadenken en de vinger aan de pols te houden. Het vak ‘Communicatiemanagement’ heeft mij geleerd hoe ons oerbrein werkt en hoe we ons zo kunnen laten beïnvloeden door bepaalde marketingtechnieken.

Dat heeft mij over te streep getrokken om in de marketingsector verder te gaan. Ook het vak ‘Media en auteursrecht’ van professor Voorhoof behoorde tot mijn lievelingsvakken.

Welke tip zou je aan toekomstige studenten kunnen meegeven?

De inzichten die je in je studies opdoet, zijn belangrijk, maar daarnaast vind ik het ook belangrijk om naast je studie al relevante praktijkervaring op te doen.

Urgent.fm was voor mij een geweldige ervaring: ik kwam op enorm veel plaatsen, ook backstage en ik leerde praten voor een grote groep. Dat nam veel tijd in beslag, maar ik zou het iedereen aanraden. Ik wil niet zeggen dat iedereen plots radio moet gaan maken, maar luister naar je hart en ga soms eens tegen de stroom in. Zo kan je pas jouw eigen stempel drukken en je onderscheiden!

Zelf ook van plan om communicatiewetenschappen te gaan studeren?