Reportage: hoe gaan onze Olympische atleten om met de media?

(21-08-2020) Onze studenten journalistiek maakten een gesmaakte reportage over de (helaas afgelaste) Olympische Spelen in het kader van hun afstudeerproject.

Deze zomer hadden normaal gezien de Olympische Spelen moeten plaatsvinden in Japan. Door de uitbraak van Covid-19 zijn de Spelen met een jaar uitgesteld. Maar voor dat duidelijk werd, maakten onze studenten Mathias Vanthuyne, Leontien De Wulf en Babette Defoort al deze reportage over hoe topsporters met de (sociale) media omgaan in de aanloop van zo'n sportevenement.

In de reportage laten ze Florent Van Aubel (hockeyspeler Red Lions) en Fanny Lecluyse (topsportster zwemmen) aan het woord. En ook Lieven De Maertelaere (Mediatrainer Belga/BOIC) en onze eigen Tom Evens (Professor Communicatiewetenschappen UGent).

Bekijk hun reportage hieronder: