Podcast: Sociale media ten tijde van corona: dé oplossing tegen eenzaamheid?

(06-09-2020) Studenten Hannes Heynderickx, Lies Deblock & Elien Segers uit de afstudeerrichting journalistiek maakten een podcast over eenzaamheid in tijden van corona.

In deze bijzondere tijden voelen we ons allemaal wat sneller eenzaam. Kunnen sociale media een oplossing bieden? In deze podcast geven twee onderzoekers van onze onderzoeksgroep imec-mict-UGent meer uitleg.

Tom De leynTom De Leyn behaalde een Bachelor in de psychologie aan de KU Leuven en studeerde af als Master in de sociale en culturele antropologie. In 2018 startte hij aan een doctoraatsstudie bij de Universiteit Gent en Tilburg. Dit combineert hij met een rol als onderzoeker bij imec-mict-UGent, waar hij vooral focust op jongerencultuur.

Floor Denecker

Floor Denecker behaalde een Master in de theoretische en experimentele psychologie aan de UGent. In 2019 begon ze als onderwijsassistent en onderzoeker binnen de vakgroep Nieuwe Media en Maatschappij van de Universiteit. Ondertussen doet ze nog onderzoek bij imec-mict-UGent, waar ze via de MobileDNA-app bekijkt welke effecten ons smartphonegebruik heeft op verschillende facetten van welzijn.

In deze podcast zijn verder nog getuigenissen te horen van Arne (21), Barbara (35), Fran (31), Goddelieve (74), Jasmine (22) en Seppe (21).