VACATURE - Doctoraat over het fenomeen kidsfluencers

(25-08-2020) Word jij onze nieuwe collega die het fenomeen 'kidsfluencers' onderzoekt?

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Binnen de onderzoeksgroep CEPEC (Centre for Persuasive Communication) aan de vakgroep Communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent is volgende voltijdse functie (m/v/x) vacant: Een doctoraatsbeurs (4 jaar) in het kader van het IOP-project getiteld “Kinderen als reclamevehikel: Een juridische en communicatiewetenschappelijke analyse van het fenomeen ‘Kidsfluencers’.”

Project

Kinderen worden steeds vaker door adverteerders benaderd om merken te promoten via hun sociale media profiel. Het is onduidelijk wat het juridisch kader is voor deze ‘kidsfluencers’, en wat de impact is van deze gesponsorde boodschappen op kinderen. Dit interdisciplinair onderzoeksproject zal nagaan hoe kinderen beschermd en weerbaar gemaakt kunnen worden in hun rol als zender en ontvanger van reclameboodschappen.

Inhoud van de functie

Je zal ingeschakeld worden in dit project als onderzoeker. Dit houdt in dat jij verantwoordelijk bent voor het uitwerken en uitvoeren van de concrete onderzoekspakketten (onder meer het afnemen van experimenteel onderzoek en diepte-interviews). Je wordt verder geacht om op basis van je onderzoek presentaties te geven op (inter-)nationale conferenties en wetenschappelijke publicaties voor te bereiden. Daarnaast wordt verwacht dat je een doctoraal proefschrift schrijft op basis van het gevoerde onderzoek. Als onderzoeker word je tewerkgesteld bij de Vakgroep Communicatiewetenschappen, maar werk je ook nauw samen met collega’s uit de Vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht. Eén dag per week ben je daarom ook aanwezig op de Vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht (onder voorbehoud van de geldende maatregelen omtrent het coronavirus).

FUNCTIEPROFIEL

- Je hebt een universitair masterdiploma in Sociale of Humane Wetenschappen, bij voorkeur Communicatiewetenschappen. Andere opleidingen komen in aanmerking indien je voldoende relevante onderzoekservaring hebt en kennis van het onderzoeksdomein. Ook laatstejaarsstudenten kunnen solliciteren.

- Je hebt een grote interesse in wetenschappelijke theorievorming (meer bepaald in persuasieve communicatie).

- Je hebt een passie voor wetenschappelijk onderzoek.

- Je kan zelfstandig en in teamverband empirisch onderzoek opzetten en uitvoeren.

- Je hebt kennis van en/of ervaring met experimentele en/of kwalitatieve onderzoeksmethoden.

- Je toont een grote mate van creativiteit, zelfstandigheid en zin voor initiatief.

- Je hebt een grondige kennis van het Nederlands en Engels (gesproken en geschreven taalvaardigheden).

- Een juridische achtergrond is niet vereist, maar je hebt uiteraard wel een grote interesse in de juridische aspecten omtrent influencer marketing.

- Ervaring met omgang met kinderen strekt tot aanbeveling.

INTERESSE?

Sollicitaties dienen uiterlijk op 22 september 2020 verstuurd te worden naar Liselot Hudders (Liselot.Hudders@ugent.be) en Ini Vanwesenbeeck (Ini.Vanwesenbeeck@Ugent.be), met als titel “Sollicitatie IOPproject”. Gelieve alle documenten samen te voegen tot één pdf-document (naam_voornaam_BOFproject.pdf).

Concreet verwachten we:

- Een motivatiebrief

- CV

- Diploma-afschrift(en) (indien mogelijk)

- Een scan van je individuele studieresultaten voor alle studiejaren

MEER INFORMATIE

Meer informatie kan u hier vinden.

Voor bijkomende informatie over het project kunt u contact opnemen met Liselot Hudders (e-mail: Liselot.Hudders@ugent.be).