VACATURE - Voltijdse doctoraatsbeurs (Bijzonder Onderzoeksfonds UGent) voor 4-jarig project naar de determinanten van online en offline gezondheids- en risicogedragingen

(27-03-2018) Onderzoek naar de determinanten van online en offline gezondheids- en risicogedragingen van adolescenten en volwassenen.

De vakgroep Communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent zoekt een enthousiaste en bekwame onderzoeker (m/v/x) voor een voltijdse (100%) doctoraatsbeurs (4 jaar) van het Bijzonder Onderzoeksfonds (BOF) in het domein van de Communicatiewetenschappen / Media Psychologie voor een onderzoek naar de determinanten van online en offline gezondheids- en risicogedragingen van adolescenten en volwassenen.

Jouw opdracht

• Je bereidt een doctoraal proefschrift voor in het domein van de communicatiewetenschappen. Meer in het bijzonder verricht je onderzoek naar de determinanten van online en offline gezondheids- en risicogedragingen (b.v. digitale stress, online self-disclosure, seksuele gezondheid, depressieve symptomen, onveilig gedrag), waarbij je ook aandacht besteedt aan kwetsbare groepen zoals armoede risicovolle gezinnen.
  • Via on-the-job training (o.m. het doornemen van wetenschappelijke publicaties, gesprekken met collega’s, het volgen van seminaries) bouw je een algemene kennis op inzake media psychologie, en verwerf je uitgebreide expertise m.b.t. de samenhang tussen online en offline risicogedragingen en implicaties voor (fysieke/mentale) gezondheid.
  • Je verzamelt zowel kwantitatieve als kwalitatieve gegevens, waarbij je gebruik maakt van diverse technieken zoals surveys, interviews, focusgroepen en dergelijke meer.
  • Je publiceert wetenschappelijke artikelen die verband houden met het onderzoeksproject.
  • Je neemt deel aan de dagelijkse werking van de onderzoeksgroep Media, Innovatie en CommunicatieTechnologieën (mict) en de vakgroep Communicatiewetenschappen.

Jouw profiel

• Je bezit een diploma van Master in de sociale of humane wetenschappen, bij voorkeur communicatiewetenschappen, psychologie, pedagogie, sociologie of een andere relevante opleiding.
  • Je kan uitstekende studieresultaten voorleggen.
  • Je hebt een goede en praktische kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden en analysetechnieken.
  • Je hebt een degelijke kennis van de Engelse taal.
  • Je hebt zin voor initiatief, kan zelfstandig werken en verantwoordelijkheid opnemen.
  • Je bent sterk gemotiveerd om hoogwaardig onderzoek te verrichten binnen het hiervoor aangehaalde onderzoeksdomein.
  • Je bent gedreven om jouw onderzoeksresultaten in wetenschappelijke artikels neer te schrijven.
  • Je bent kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht.
  • Ook laatstejaarsstudenten kunnen zich kandidaat stellen.

Wij bieden

• Een voltijdse doctoraatsbeurs voor een periode van maximaal vier jaar.
  • De begindatum van de beurs is 1 september, 1 oktober, of 1 november 2018.
  • Een dynamische en stimulerende onderzoeksomgeving. Je werkt in het gloednieuwe gebouw ‘De Krook’ in Gent, een plek waar kennis, creativiteit en ondernemen centraal staan.
  • Je wordt begeleid door twee promotoren: Prof. dr. Koen Ponnet (Universiteit Gent) en Prof. dr. Michel Walrave (Universiteit Antwerpen).

Je kan alleen per e-mail solliciteren en dit tot uiterlijk 28 juni 2018.

Je sollicatiedossier bevat:

• Een uitgebreide CV
  • Een motivatiebrief waarin je uitlegt waarom je geïnteresseerd bent in deze functie
  • Een kopie van je diploma’s, met een scan van de individuele studieresultaten voor alle studiejaren
  • Een document waaruit je schrijfvaardigheid blijkt (bv. jouw masterscriptie, een onderzoekspaper)

Er gebeurt een preselectie op basis van de ingediende kandidaturen. De verdere selectieprocedure is functiegericht en wordt door de selectiecommissie vastgesteld. De interviews van de door de selectiecommissie geselecteerde kandidaten zullen plaatsvinden op maandag 9 juli en donderdag 12 juli 2018 te Gent.

Met inhoudelijke vragen over de functie kan je terecht bij +32 (0)9 264 67 15).

Meer informatie over de onderzoeksgroep mict