Digital Economy Day

Aan het begin van deze dag komt Mieke De Ketelaere (Director AI bij imec, IDLab) spreken. In haar talk laat ze ons kennis maken met haar boek ‘mens versus machine’ en kijken we samen naar ‘the good, the bad, and the ugly’ resultaten van AI, anno 2021. Op die manier wordt het duidelijk dat AI niet enkel gaat over data en technologie, maar ook over de nood aan goede beslissingen, gebaseerd op mensen en processen. Daarna richten we onze aandacht op het "Solve for Tomorrow"-project. In samenwerking met Samsung en UGent werkten we een extracurriculaire, universiteitsbrede challenge uit, die ook zal geïntegreerd worden binnen de masteropleiding van Communicatiewetenschappen. Tijdens deze challenge dagen UGent en Samsung de studenten uit om de gezondheid en het welzijn van Gentse buurten te verbeteren met technologie.

Samsung’s marketing perspective on health & wellbeing

UGent en Samsung slaan de handen in elkaar om masterstudenten Communicatiewetenschappen te laten nadenken over de uitdagingen van de digitale economie en artificiële intelligentie (AI). "Wat houdt AI precies in?", "Welke rol speelt AI in ons dagelijks leven?", en "Wat is de maatschappelijke impact van AI?" zijn vragen die we die dag zullen behandelen. Meer specifiek is dit jaar het centrale thema van de Digital Economy Day "gezondheidstechnologie", met name, de vraag of en hoe technologie iemands gezondheid kan bevorderen.

Videoboodschap van Benjamin Brown, CMO Samsung Europe

In deze boodschap geeft Benjamin Brown duiding bij hoe Samsung naar de ‘global goal’ inzake health en wellbeing kijkt, en hoe Samsung daarin ook graag de samenwerking met universiteitsstudenten aangaat. Hij geeft toelichting bij de manier waarop Samsung technologie inzet ifv health en wellbeing, en schetst hoe ze ook strategische partnerships en scale-ups ondersteunen ifv datzelfde doel, en vraagt jullie hulp en inspiratie in hoe zij (en technologiebedrijven in het algemeen) dat nog veel beter kunnen doen (en daar beter rond kunnen communiceren) onder de vorm van het Solve4Tomorrow challenge-programma.

Solve4Tomorrow challenge

Hier volgt een duiding van hoe jullie als studenten deze challenge kunnen aanpakken vanuit de verschillende afstudeerrichtingen, waar jullie naar toe werken (pitchwedstrijd), en welk begeleidingstraject we voor jullie voorzien

Wanneer?
Vrijdag 29/10 om 10:45

Waar?
Ceremoniezaal (Campus Aula, Volderstraat)

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?
Schrijf je in

Planning

Voormiddag

  • 9:30: Mieke De Ketelaere, Director AI bij imec
    "AI: The good, the bad, and the ugly"
  • 10:45: Videoboodschap van Benjamin Brown, CMO Samsung Europe
  • 11:00: Solve4Tomorrow Challenge door Sven Adams, corporate affairs & communication officer Samsung
  • 11:15: Slot 
  • AFGELAST! - 11:30: Slotreceptie - AFGELAST!

DeD partners 2021