Parallelle sessie 4: Colin Deblonde (Dripl) & TBA (Too Good to Go) of Lieven Sioen (CurieuzeNeuzen)

Let op: de onderstaande sessies zijn parallel. De twee sessies vinden tegelijkertijd plaats en je kan dus slechts éen van beide bijwonen.

Colin Deblonde (Dripl) & Gilles Mahy (Too Good to Go)Colin Deblonde foto

Over mezelf (Colin)

Colin Deblonde is de 23-jarige co-founder van Dripl, een Gentse startup met de missie om de frisdrankindustrie uit te vinden. Dripl is als studentenonderneming opgestart in 2020 en heeft ondertussen 100.000 verpakkingen vermeden via de Dripl Refill Point, een verpakkingsvrije drankautomaat met gezonde limonades.

Korte intro over de lezing (Colin)

Colin vertelt over de heuse rollercoaster van het jong sociaal ondernemerschap. Tijdens zijn lezing worden de highs en lows van het startup verhaal uit de doeken gedaan. Hij getuigt zijn persoonlijke ervaring over het zelfstandig opstarten van een snelgroeiend bedrijf en hoe Dripl business as a force for good gebruikt.

Over mezelf (Gilles)Gilles Mahy

Gilles is innovatie project manager bij Too Good To Go, de organisatie die strijdt tegen voedselverspilling. Tijdens zijn opleiding als burgerlijk ingenieur aan de UGent ontdekt hij zijn passie voor sociaal ondernemen. Wanneer hij na een reis in Zuid-Amerika terugkomt in België, ontmoet hij Jonas, de oprichter van Too Good To Go België. Nu, iets meer dan twee jaar verder, heeft de app in België al meer dan 5 miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered.

Korte intro over de lezing (Gilles)

Too Good To Go verbindt gebruikers en winkels met onverkochte voeding. Op die manier redden ze meer dan 2 maaltijden per seconde! Gilles legt uit hoe ze daar in geslaagd zijn door een simpel business model te combineren met een duidelijk verhaal en een team aan super gemotiveerde waste warriors. Hij vertelt ook zijn persoonlijk verhaal en neemt je mee in zijn zoektocht naar innovatie binnen Too Good To Go. Samen naar een wereld zonder verspilling!

Wanneer?
Woensdag 27/10 om 11:15

Waar?
Academieraadzaal (Campus Aula, Volderstraat)

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?

Lieven Sioen (CurieuzeNeuzen)Lieven Sioen foto

Over mezelf

Lieven Sioen is adjunct-hoofdredacteur van De Standaard en verantwoordelijk voor de samenstelling van de zaterdagkrant en journalistieke projecten op langere termijn. Zo coördineert hij onder meer de klimaatberichtgeving in de krant. Zeker sinds de klimaattop in Parijs (2015) zet De Standaard in op doorgedreven journalistiek over klimaat, transitie en adaptatie.

Daarvoor schreef hij vijftien jaar als algemeen journalist voor de verschillende weekendbijlagen van De Standaard, over een brede waaier aan onderwerpen, maar altijd met bijzondere aandacht voor de mens achter het nieuws.

Korte intro over de lezing

CurieuzeNeuzen Vlaanderen was niet alleen het grootse burgeronderzoek naar luchtkwaliteit in Vlaanderen, het was ook een uniek journalistiek project waarbij de krant De Standaard, de Universiteit Antwerpen en de Vlaamse Milieumaatschappij de handen in mekaar sloegen om nieuwe data te verzamelen over luchtkwaliteit. De krant bracht niet alleen het nieuws, ze maakte ook het nieuws.

In deze lezing leg ik uit vanuit welk journalistiek traject het project tot stand kwam, waarom De Standaard een partnerschap aanging met de Universiteit en de VMM, hoe de drie partners elkaar versterkten in het volle respect voor elkaars onafhankelijkheid, hoe journalistiek en wetenschap zich tot elkaar verhielden en op welke manier we de resultaten verwerkt en gecommuniceerd hebben. Ook zou ik het project CurieuzeNeuzen kaderen binnen het bredere kader van de klimaatjournalistiek door De Standaard.

Wanneer?
Woensdag 27/10 om 11:15

Waar?
Ceremoniezaal (Campus Aula, Volderstraat)

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?