Parallelle sessie 5: Louise Blondé (Connus) of Panelgesprek carrièremogelijkheden Journalistiek

Let op: de onderstaande sessies zijn parallel. De twee sessies vinden tegelijkertijd plaats en je kan dus slechts éen van beide bijwonen.

Louise Blondé (Connus)Louise Blondé foto

Over mezelf

Ik ben Louise en sinds enkele maanden mede zaakvoerder van Connus. Na mijn studies liet ik de juridische wereld achterweg en dompelde ik onder in de commerciële wereld. De marketing sector heeft me steeds aangesproken en zeker de steeds evoluerende influencer marketing branche. Een jong bedrijf op poten zetten was een droom van mij die sinds kort werkelijkheid werd. Elke dag iets anders doen, hand-on, en een bedrijf zien groeien van dichtbij. Wat wil je meer?

Korte intro over de lezing

Influencer marketing, wat is het, welke resultaten boekt het op dit moment, welke toekomstmogelijkheden heeft deze branche én hoe speelt Connus hier op in?

Meer en meer bedrijven beseffen de meerwaarde en vooral de noodzakelijkheid van hun online aanwezigheid. Vandaag de dag moet je actief zijn op zoveel verschillende plaatsen en manieren om opgemerkt te worden door je doelgroep. Maar het is niet altijd gemakkelijk om in al die communicatie de juiste mensen te bereiken. Influencer marketing is een manier om heel getarget je doelgroep te bereiken met jouw verhaal, product of service. Uiteraard moet je boodschap nog steeds authentiek, geloofwaardig en origineel zijn. Vandaar dat het vinden van de juiste influencer cruciaal is.

Wanneer?
Donderdag 28/10 om 09:00

Waar?
Academieraadzaal (Aula, Volderstraat)

Streaming
TBA

Fysiek de lezing bijwonen?

Carrièremogelijkheden: Journalistiek

Wat?

In deze parallelle sessie Carrièremogelijkheden vertellen oud-studenten over hoe ze de opleiding, meer bepaald de master, hebben ervaren en hoe ze daarna hun weg hebben gevonden in het werkveld. Per afstudeerrichting schetsen alumni een beeld van de diverse professionele mogelijkheden. Voor de afstudeerrichting Journalistiek komen drie alumni langs.

Wie?

• Amber Janssens volgde een dramaopleiding en daaropvolgend nog een jaar communicatiewetenschappen. Nu werkt zij als nieuwsanker bij het jeugdjournaal van de VRT, Karrewiet.
  • Hannes Heynderickx studeerde anderhalf jaar geleden af als communicatiewetenschapper. Hij begon bij de krant Het Nieuwsblad als journalist op de binnenlandredactie, waar hij het beleidsaspect van de covidcrisis coverde. Nadien werd hij één van de drie wetstraatjournalisten.
  • Joshua Migneau

Wanneer?
Donderdag 28/10 om 09:00

Waar?
Auditorium D (Aula, Universiteitstraat)

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?