Online platformen

Als student van de Universiteit Gent kom je met verschillende platformen in aanraking. Op deze pagina staat meer informatie over de meest gebruikte platformen.

Minerva

Het Minerva-platform is de elektronische leeromgeving van de Universiteit Gent. Minerva geeft toegang tot een cursusbeheersysteem en verschillende infosites. Gebruikers vinden hier ook extra info over cursussen, lessen en examens.


Athena (x/m)

Athena bevat alle publiek beschikbare onderzoeks- en office software die medewerkers en studenten nodig hebben om hun werk te verrichten. Het platform is operationeel in een lokale modus (intern UGent netwerk) en ook bereikbaar van buiten de UGent (AthenaX) of AthenaM voor mobiele toestellen.

Oasis

Hier beheer je belangrijke informatie over je inschrijving. Je kan er je curriculum bekijken, gegevens opvragen en doorsturen, examenresultaten bekijken, je herinschrijven, attesten opvragen of je masterproef beheren.

 

Curios

Curios is de online toetsomgeving van de UGent, met onder andere proefexamens en zelftesten. Het krijgen van feedback, resultaten en rapporten is een mogelijkheid. (module in Minerva)

 

Artemis

Het Artemis-platform is gericht op het stroomlijnen van de administratie van onderzoekspapers en masterproeven. Hier kan je je onderwerp en titel indienen. Hier kom je te weten of een onderwerp goed- of afgekeurd is en welke commissaris je toebedeeld krijgt.