Congo-avond met Elien Spillebeen van Mo*Magazine

Door wie
Vakgroep Conflict- en Ontwikkelingsstudies en Memisa
helene.flaam@memisa.be
Voeg toe aan mijn agenda

GRATIS inkom Inschrijvingen via helene.flaam@memisa.be , ten laatste voor 21 november.

Gooi even vrouw en Oost-Congo door je de online zoekmachine. De kans ik groot dat je op de vele gruwelijke berichten stoot van vrouwen die ten prooi vallen aan de gruweldaden van de vele rebellengroepen die de regio rijk is. Het versterkt het beeld alsof de vrouwen in de regio enkel lijdend voorwerp zijn. De berichtgeving over de regio mist soms het evenwicht dat je wel op terrein aantreft. Zonder de problemen in de regio te minimaliseren, gedreven vanuit de nood de eenzijdige framing te doorbreken, brengen we verhalen en portretten van sociaal-ondernemende Congolese vrouwen. Moeders die op de barricades staan om hun kinderen een betere toekomst te geven.