Honoursprogramma : Think & Talk (Honoursprogramma alfafaculteiten)

Ben je op zoek naar een interessante uitdaging? Wil je graag werken aan je mondelinge vaardigheden door het voeren van debatten? Droom je van een academische carrière na je master en leer je graag alvast een brede waaier aan perspectieven en meningen kennen?

Doe dan mee met Think & Talk, het interfacultaire honoursprogramma van de faculteiten Letteren & Wijsbegeerte, Rechtsgeleerdheid, Economie en Bedrijfskunde, Psychologie & Pedagogische Wetenschappen, en Politieke & Sociale Wetenschappen. In boeiende debatten maak je kennis met invalshoeken uit andere disciplines dan de jouwe, en ontmoet je experten en studenten uit de vijf betrokken faculteiten.

Wat?

Bovenop je reguliere masterprogramma volg je twaalf sessies tijdens het tweede semester.

In elke sessie neem je actief deel aan een debat over een opgegeven thema, dat vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken wordt bekeken. Telkens wordt één stelling beargumenteerd door twee specialisten - elk uit één van de vijf betrokken faculteiten. Samen met hen en enkele medestudenten uit andere alfa-faculteiten word je uitgedaagd om duidelijk argumenten te formuleren, oefen je je in spreken in het openbaar, en verruim je je kennis over een waaier aan maatschappelijke onderwerpen.

Inhoud van de sessies

Voor wie?

Dit honoursprogramma richt zich tot uitmuntende, gemotiveerde en communicatieve studenten uit de alfa-wetenschappen.

Elke derdejaarsstudent die het modeltraject volgt, of is ingeschreven voor een schakel- of voorbereidingsprogramma voor een master, in de opleidingen van de vijf betrokken faculteiten (Letteren & Wijsbegeerte, Rechtsgeleerdheid, Economie en Bedrijfskunde, Psychologie & Pedagogische Wetenschappen, en Politieke & Sociale Wetenschappen) kan zich aanmelden.

Op basis van studieresultaten en een proef worden elk academiejaar per faculteit tien studenten geselecteerd om aan het programma deel te nemen. Iedere faculteit organiseert hiervoor een eigen selectieprocedure.

Selectieprocedure

Waarom deelnemen?


→Om je te oefenen in wetenschappelijk argumenteren en reflecteren
→Om je communicatieskills aan te scherpen
→Om buiten de grenzen van je eigen vakgebied te treden
→Om te netwerken met experten en studenten uit andere disciplines

Eens je het programma met succes beëindigd hebt, ontvang je een speciaal getuigschrift. Dat kan net dat streepje voor betekenen bij beursaanvragen, sollicitaties of kandidaturen voor verdere studies in binnen- of buitenland.

Contact

Programmacoördinator: dr. Iris Vandevelde – 09 264 40 41