Getuigenis oud student communicatiewetenschappen Benedikte Goeman

Waar werk je momenteel? Wat is je functie?

Momenteel werk ik niet  maar ik werkte na mijn afstuderen 2 jaar als uitzendconsulent bij Tempo-Team Interim.

Wat was je favoriete vak? Waarom?

Da's een moeilijke. Ik vond vele lessen best wel interessant, en vooral diegene waar de actualiteit aan bod kwam, of de historiek van alles wat met media te maken had. Voorbeelden: Mediasociologie, media en gender,culturele mediastudies, de marketingvakken in de master, en zelfs het drogere mediarecht.

Ik weet wel dat mijn minst favoriete vak statistiek was. Alhoewel het op papier allemaal redelijk logisch was, en waarschijnlijk helemaal niet moeilijk in vergelijking met wat meer wiskundige richtingen op hun bord kregen, gingen mijn hersenen daar niet mee akkoord. CWO kon mijn ook niet bekoren, trouwens (ondanks mijn besef van het overduidelijke belang van statistieken in media-onderzoek).

 Wat is je bijgebleven?

Een leuke tijd aan de UGent, in een richting die me lag en waar ik met meer zin dan tegenzin naar de lessen ging. Waar ik leuke mensen leerde kennen die ook na de studie tot mijn vriendenkring blijven behoren!

 Wat vond je van de moeilijkheidsgraad van de opleiding?

Let's be honest: It's no rocket science. Communicatiewetenschappen is een doe-richting, zwaar blokken heb ik nooit echt moeten doen. Net omdat je cursus vanbuiten leren veel minder nut had dan de inhoud van je cursus kunnen toepassen of kunnen uitleggen. Dit is perfect voor mensen die WEL hersens in hun hoofd hebben, maar niet meteen de allerbeste of meest geconcentreerde studenten zijn .

 Waarom voor de studie gekozen? Werd aan je verwachtingen voldaan?

Door mijn interesse in de materie, eerder dan de zekerheid op een job in die richting, want die is er bij mijn weten niet echt. Op dat vlak werd dus wel aan mijn verwachtingen voldaan: de vakken waren interessant, maar na de studies ben ik in een totaal andere sector aan de slag gegaan.

 Wat heb je na uw studies gedaan?(buitenland, eerste job, extra opleiding…)

Ik kon meteen na mijn studie aan de slag, dankzij de jobbeurs in het ICC, en heb enkele jaren full-time kunnen werken om genoeg geld bijeen te sparen om vervolgens ontslag te nemen als uitzendconsulent. Momenteel ben ik een klein jaar rond de wereld aan het trekken.

Ben je tevreden over je opleiding in het algemeen? Waarom (niet)?

Ik ben erg tevreden over de opleiding, omdat de vakken me interesseerden, het studeren gemakkelijk ging, en ik leuke mensen heb leren kennen (zoals Susan naturlijk ;)). Ik heb echter nooit de verwachting gehad - of zelf initiatieven genomen - om in 'de media' of 'de marketing' aan de slag te gaan, omdat ik ervan uitging dat het erg moeilijk is om daar binnen te geraken. Maar wie weet, alles kan nog veranderen als ik terugkeer naar Belgie.

Heb je tips voor toekomstige studenten?

Geniet van het studentenleven, want hierna is't onherroepelijk gedaan ! (sorry hier wist ik echt niets haha)