E-PSW Editie nr. 2 – januari 2013

Driedaagse van de Diversiteit

Van 26 t.e.m. 28 maart 2013 organiseert de Faculteit voor alle 1ste Bachelor studenten een Driedaagse van de Diversiteit. Dit omvat onder meer een openingssessie in het UFO, een reeks interactieve workshops, een StuRa-quiz en een afsluitend debat in de Vooruit. Meer info volgt nog bij het begin van het 2e semester!

Examens

Zie de algemene informatie examens

Aanvraag vrijstellingen

Zie vrijstellingen en studieomvangvermindering

Stappenplan na semesterexamens

Ben je na de semesterexamens voor één of meerdere vakken van het 1ste jaar Bachelor niet geslaagd, doorloop dan volgende stappen:

Stap 1: ga naar de feedback van de vakken waar je niet voor slaagde:

• groepsfeedback vakken 1Ba:
    • ­wo 13/02: Politicologie (12u45) + Communicatiewetenschap (13u30)
    • ­ma 18/02: Sociale en Politieke Leerstelsels (10u)
  • individuele feedback vakken 1Ba: do 14/02 t/m di 19/02 ( overzicht )
Ben je student 1ste jaar Bachelor? Ben je GIT-student?

Stap 2: kom naar de Denk Wijzer-reeks, module evalueren en bijsturen op wo 20/02

Stap 3: maak een afspraak voor een individueel adviesgesprek met één van de studiebegeleiders:

Stap 2: maak bij tegenvallende resultaten een afspraak voor een individueel adviesgesprek met de trajectbegeleider: valentine.vanderhaeghen@ugent.be

Punten en feedback

Punten

De resultaten van de examens van het 1e semester worden vrijgegeven vanaf vrijdag 8 februari 2013 vanaf 8u. via de Oasis

Feedback

data en uren van de feedback (opleidingsonderdelen 1e semester) data beschikbaar vanaf donderdag 7 februari 2013.

Aanpassing GIT-pakket 2e semester

GIT-studenten die in aanmerking komen voor het uitbreiden of inperken van hun pakket, moeten hiervoor de trajectbegeleider contacteren tussen 13/02/2013 en 27/02/2013 via mail naar valentine.vanderhaeghen@ugent.be Zij bekijkt dan verder met jou of je pakket al dan niet kan aangepast worden (obv je semesterresultaten).

Opgelet: dit geldt enkel voor GIT-studenten die bij aanvang van het academiejaar dit advies kregen bij de samenstelling van hun pakket!!

Niet-exhaustieve voorbeeldenlijst plagiaat

Deze week werd een niet-exhaustieve voorbeeldenlijst plagiaat gepubliceerd. Deze lijst is er gekomen op vraag van het OER en opdat jullie goed zouden weten wat de faculteit onder plagiaat begrijpt. De lijst met 'bad practices' vind je op de Minerva infosites bachelorpaper en masterproef.

Contactadres: jurgen.baecke@ugent.be

Op uitwisseling of erasmus: nu ook mogelijk voor combi-git

Zie wie mag op uitwisseling?

Erasmus - Infomoment voor uitgaande uitwisselingsstudenten in 2013-2014

Studenten van de faculteit politieke en sociale wetenschappen die interesse hebben in een buitenlands studieverblijf via bepaalde programma’s zoals Erasmus, Erasmus Belgica, bilaterale overeenkomsten moeten zich voor 5/2/2013 kandidaat stellen via het formulier voor uitwisselingsstudenten

opgelet kandidaten voor uitwisselingsprogramma’s buiten EU moeten dossier indienen voor 15/1 – meer informatie op Minerva cursussite KX00010A

Daarna worden ze verwacht op de tweede infosessie per opleiding

• Communicatie wetenschappen: 13/2/2013 om 15u in (Korte Meer 11-2e verdieping)
  • Politieke Wetenschappen: 20/2/2013 om 11u30 (Aud B Univstr)
  • Sociologie: 15/2/2013 om 9u00 (Blauwe Zaal)

Op deze bijeenkomst worden de erasmusplaatsen verdeeld en ontvangt de kandidaat uitwisselingsstudent richtlijnen over de te volgen stappen. Hieraan deelnemen is noodzakelijk.

Zie ook Internationale Uitwisseling of Minerva cursussite KX00010A ‘uitgaande uitwisselingsstudenten in 2013-2014’

Buddy’s voor inkomende uitwisselingsstudenten

Vorig academiejaar startte de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen met een buddywerking voor inkomende uitwisselingsstudenten om de integratie van de buitenlandse studenten met de UGent studenten te bevorderen. De organisatie is in handen van de facultaire commissie internationalisering (FCI). Het afgelopen jaar hebben 33 UGent studenten 78 inkomende studenten in onze faculteit begeleid. We hopen ook dit jaar onze gaststudenten op dezelfde wijze te ontvangen.

Wil je graag buitenlandse of Waalse studenten wegwijs maken in de faculteit dan kan je je nu al opgeven als buddy om inkomende studenten te begeleiden in tweede semester of volgend academiejaar.

FCI contact

Belangrijke links: