Info rond scriptieprijzen voor studenten

Vlaamse Scriptieprijs

Nog t.e.m. 1 oktober kunnen laatstejaarsstudenten zich via www.scriptieprijs.be inschrijven voor de 16e editie van de Vlaamse Scriptieprijs.

Met de prijs wil Scriptie vzw het werk van aanstormend onderzoekstalent onder de aandacht brengen van het grote publiek. Bachelor– en masterstudenten aan Vlaamse hogescholen en universiteiten maken kans op 2.500 euro en heel wat media-aandacht.

De studenten worden uitgedaagd om hun eindwerk om te zetten in een vulgariserend artikel van max. 1.000 woorden. Dankzij mediapartners als De Morgen, Eos en Klasse verschijnen deze artikels op regelmatige basis in de pers. Recente voorbeelden zijn terug te vinden in de laatste uitgave van de Vlaamse ScriptieKrant of op www.issuu.com/vlaamsescriptieprijs.

Naast de Vlaamse Scriptieprijs reikt Scriptie vzw i.s.m. partners vier deelprijzen (o.a. Klasseprijs) uit. Wie deelneemt aan de Vlaamse Scriptieprijs maakt ook kans op één van de deelprijzen!

Scriptieprijs DiverGent


De Beleidscel Diversiteit en Gender van de UGent zal in samenwerking met de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen van de Stad Gent opnieuw een prijs uitloven voor de beste en meest vernieuwende masterscriptie waarin de gender- en/of diversiteitsthematiek een centrale rol speelt. Voor deze scriptieprijs komen UGent-studenten in aanmerking die hun scriptie tijdens het academiejaar 2016 – 2017 indienen.
 
De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500 voor de winnaar.
Meer info rond deelname en procedure kan u hier vinden.


Aanvaarde inzendingen worden beoordeeld op drie criteria:
· Wetenschappelijke kwaliteit
· Innovatief concept met betrekking tot gender en diversiteit
· Stijl, leesbaarheid en genderneutraal taalgebruik