Werkstudentenstatuut

Voor wie?

Werkstudenten kunnen een werkstudentenstatuut aanvragen, indien zij minstens 50% van de werkuren die gelden voor een voltijdse tewerkstelling binnen de betrokken sectoren of minstens 80 uren per maand zijn tewerkgesteld of een zelfstandige activiteit uitoefenen.

Wat?

De faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen legt in het facultair reglement vast welke faciliteiten kunnen verleend worden aan studenten met een werkstudentenstatuut binnen haar opleidingen.
Klik hier om het facultair reglement na te lezen.
Klik hier voor de algemene informatie over combinatie werk en studie aan UGent.

Hoe?

Dit doe je bij aanvang van het academiejaar (tenzij uitzonderlijke omstandigheden) online via oasis.ugent.be. Voeg bij deze online aanvraag de nodige bewijsstukken. Het statuut werkstudent wordt in principe verleend voor één academiejaar. Indien je een tijdelijk tewerkstellingscontract hebt, kan je voor die duur het statuut aanvragen.

Ontmoetingsmoment voor werkstudenten

Op donderdag 12 oktober 2017 vindt een ontmoetingsmoment plaats voor werkstudenten aan de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen.
Jullie zijn welkom om 19u in auditorium E in de Universiteitstraat 8 (door de blauwe poort, het gebouw op de linkse kant, gelijkvloers).
Hier krijgen werkstudenten informatie over dit statuut en zullen ervaren werkstudenten enkele tips geven