Informatie voor nieuwe studenten

Startdag

Op de startdag maak je kennis met elkaar, het monitoraat (studie- en trajectbegeleiders), je opleiding en met de studentenverenigingen. Bovendien krijg je heel wat praktische informatie om zo vlot mogelijk van start te gaan!

Begin september vind je op deze pagina meer informatie over de startdag academiejaar 2021-2022.

Vervolledig je inschrijving

Algemeen geldt er dat studenten die starten in een bacheloropleiding steeds alle studiepunten van het eerste modeltrajectjaar (60 studiepunten) opnemen in het curriculum. De curriculumcommissie van de faculteit staat uitzonderingen toe voor studenten met het bijzonder statuut of werkstudentenstatuut.
Curricula van de eerste bachelorstudenten worden automatisch goedgekeurd door de Facultaire StudentenAdministratie (FSA).

Studenten kunnen zelf hun curriculum samenstellen en vervolledigen (a.d.h.v. de studiegids) in Oasis (zie stappenplan).

Wegwijs aan de UGent

Op de wegwijspagina vind je informatie over onder andere je UGent-mail, attesten, Ufora, Oasis, leekrediet, studiegeld...

Boekenverkoop

De studentenvereniging Politeia organiseert de boekenverkoop. Je krijgt alle informatie over boeken en cursussen onder andere op de Startdag en bij de start van het academiejaar.

Laptop

Je zal een laptop nodig hebben voor het onderwijs aan de Universiteit Gent. Voor de meeste opleidingen is een goed werkende basislaptop voldoende.

We geven je graag een aantal richtlijnen en tips mee.

Online cursus wiskunde

Check de voorkennis wiskunde die je nodig hebt om vlot van start te gaan met het vak statistiek. Niet genoeg voorkennis? Volg dan de online zomercursus wiskunde.

Studiebegeleiding

De overstap naar een universitaire opleiding is niet gemakkelijk. Onze studiebegeleiders zijn jouw eerste aanspreekpunt tijdens je studies. Je kan steeds bij hen terecht voor (vakinhoudelijke) ondersteuning, zowel in groep als individueel.

Trajectbegeleiding

De trajectbegeleiders geven je individueel advies over je studietraject en –voortgang. Ze begeleiden je bij de keuzemomenten doorheen je studieloopbaan en adviseren je over je studieverloop.

Facultaire Studentenadministratie

Bij de Facultaire Studentenadministratie (FSA) kan je terecht voor alle administratieve formaliteiten betreffende curriculumbeheer in OASIS, contracttypes, (her)inschrijven, formulieren, examens, deliberaties, proclamaties...

Campusplan

legende-stadsplan.pngCentrale Diensten PSW

Lessenrooster

De lessen starten op maandag 21 september 2020. Je vindt jouw lessenrooster via Oasis (op basis van je persoonlijk curriculum). Log in met je UGent-account en klik op 'mijn kalender'.

Kijk ook alvast eens naar de academische kalender!

Kennismakingsweekend BaPs

BaPS bestaat uit eerstebachelors die een kennismakingsweekend voor nieuwe studenten organiseren. Het weekend is bedoeld voor iedereen die nog niemand kent in zijn/haar richting, en uiteraard voor iedereen die graag nieuwe mensen ontmoet. Voor meer informatie, bezoek hun Facebookpagina.