Vlot van Start

Startdag nieuwe bachelorstudenten

 

Wat?

Op de startdag voor eerstejaarsstudenten word je verwelkomd door het monitoraat, maak je kennis met elkaar en met je vakgroep en krijg je heel veel praktische informatie, om zo vlot mogelijk van start te gaan!

Waar en wanneer?

Woensdag 18 september 2019 van 9u tot 13u.

Dit zijn de verzamelpunten:

  • Politieke wetenschappen: J. Plateaustraat 22 (Campus boekentoren), rechterkant inkomhal
  • Sociologie: J. Plateaustraat 22 (Campus boekentoren), midden inkomhal
  • Communicatiewetenschappen: J. Plateaustraat 22 (Campus boekentoren), linkerkant inkomhal

Inhoud:

•    Tijdens de kick-off zal je elkaar, maar ook de studiebegeleiders beter leren kennen. Zij zullen je daarnaast ook proberen wegwijs te maken in alles wat nodig is om vlot van start te gaan.
•    Je zal kennismaken met jouw vakgroep waarbij je heel specifieke informatie krijgt over je opleiding.
•    Tot slot wordt er een receptie en een boekenverkoop georganiseerd door de studentenverenigingen Politeia en StuRa.

Startdag nieuwe studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma of Master

Wat?

De startdag is een verwelkomings- en kennismakingsmoment voor nieuwe studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma of masterprogramma. Maak kennis met je medestudenten en ontvang praktische informatie voor een vlotte start in je nieuwe opleiding!

Wanneer?

Woensdag 18 september 2019 van 14u tot 17u30

Waar?

J. Plateaustraat 22 (campus boekentoren)

Wie?

Studenten die in academiejaar 2019-2020 starten in een schakel- of voorbereidingsprogramma aan de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen (ook studenten die nog niet ingeschreven zijn mogen komen luisteren).

Programma:

•    Infomoment met o.a. verduidelijking van lessenroosters, info over boekenverkoop, uitleg over de studiebegeleiding en andere diensten aan de faculteit
•    Voorstelling van de opleiding door en kennismaking met de vakgroep
•    Kennismakingsmoment onder studenten met hapje en drankje

Online zomercursus wiskunde

Check de voorkennis wiskunde die je nodig hebt om vlot van start te gaan met het vak statistiek. Niet genoeg voorkennis? Volg dan de online zomercursus wiskunde.

Boeken en cursussen

De studentenvereniging Politeia organiseert de boekenverkoop. Je krijgt alle informatie over boeken en cursussen onder andere op de Startdag en bij de start van het academiejaar.

Studiebegeleiding en trajectbegeleiding

De overstap naar een universitaire opleiding is niet gemakkelijk. Je kan rekenen op de steun van jouw studie- en trajectbegeleiders. Neem deel aan de workshops en/of kom langs op individueel gesprek (je krijgt alle info bij de start van het academiejaar). Onze deur staat altijd open!

Bijzondere studeeromstandigheden

Uitzonderlijke faciliteiten zijn mogelijk bij studeren onder bijzondere omstandigheden, zoals studenten met een functiebeperking, met uitzonderlijke sociale of individuele omstandigheden, topsporters, ...

Vraag een mentor

Van wie kan je beter leren hoe het leven er op de UGent uitziet dan van een medestudent? Wil je graag wegwijs gemaakt worden aan de faculteit? Lijkt laagdrempelige ondersteuning bij het verwerken van de leerstof jou een goed idee? Krijg je graag tips rond studieplanning en examens van een ervaren student? Vraag dan een mentor aan en verhoog je slaagkansen!

Meer info

Kennismakingsweekend voor 1ste Bachelor PSW

BaPs weekend

Wil je niet alleen die grote aula binnenstappen op 23 september? Dan is het BaPS-weekend, georganiseerd door en voor eerstejaars iets voor jou!

Voor wie?

1ste Bachelor studenten Politieke & Sociale Wetenschappen die van start gaan in het academiejaar 2019-2020.

Wat?

Het BaPS-weekend brengt in de week voor de start van het academiejaar alvast enkele eerstejaars samen, zodat je de eerste dag niet alleen de aula binnen moet stappen. Naast een extra woordje uitleg over de lessen, de proffen en het studentenleven in Gent, leer je aan de hand van leuke activiteiten nieuwe vrienden kennen. Alles samengevat is het een leuk weekend waar je nieuwe vrienden leert kennen en een sneak peek krijgt in het Gentse studentenleven.

Wanneer?

Het weekend gaat door van 18 september t.e.m. 20 september, de week voor de start van het nieuwe academiejaar.

Waar?

Het gaat door in jeugdverblijf Hoogland te Lokeren.

Kostprijs?

De prijs van het weekend bedraagt 50 euro. In deze prijs zit alles inbegrepen, uitgezonderd frisdrank en alcoholische dranken.

Meer info?

Je mag altijd een mailtje sturen naar baps.politeia@gmail.com of kijk eens op onze Facebookpagina 'BaPS 2019-2020'. Hopelijk tot dan!