Vlot van Start

Startdag nieuwe bachelorstudenten

 

Wat?

Op de startdag voor eerstejaarsstudenten wordt je verwelkomd door het monitoraat, maak je kennis met elkaar en met je vakgroep en krijg je heel veel praktische informatie, om zo vlot mogelijk van start te gaan!


Waar en wanneer?

Maandag 25 september na de les Statistiek, van 13u tot 17u.
•    Politieke wetenschappen: start in Academieraadszaal (Voldersstraat 9)

•    Sociologie: start in Filmzaal Paddenhoek

•    Communicatiewetenschappen: start in Paddenhoek 1


Inhoud:

•    Tijdens de kick-off zal je elkaar, maar ook de studiebegeleiders beter leren kennen. Zij zullen je daarnaast ook proberen wegwijs te maken in alles wat nodig is om vlot van start te gaan.
•    Je zal kennismaken met jouw vakgroep waarbij je heel specifieke informatie krijgt over je opleiding.
•    Je krijg ook een rondleiding van jouw vakgroep op de campus.
•    Tot slot wordt er een receptie georganiseerd door de studentenverenigingen Politeia en StuRa.

Startdag nieuwe studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma

Wat?

De startdag is een verwelkomings- en kennismakingsmoment voor nieuwe studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma. Maak kennis met je medestudenten, de campus en ontvang praktische informatie voor een vlotte start in je nieuwe opleiding!

Wanneer?

Donderdag 21 september van 14u00 tot 17u30

Waar?

Filmplateau (Paddenhoek 3)

Wie?

Studenten die in academiejaar 2017-2018 starten in een schakel- of voorbereidingsprogramma aan de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen (ook studenten die nog niet ingeschreven zijn mogen komen luisteren).

Programma:

•    Infomoment met o.a. verduidelijking van lessenroosters, info over boekenverkoop, uitleg over de studiebegeleiding en andere diensten aan de faculteit
•    Voorstelling van de opleiding door en kennismaking met de vakgroep
•    Rondleiding op de campus
•    Kennismakingsmoment onder studenten met hapje en drankje

Online zomercursus wiskunde

Check de voorkennis wiskunde die je nodig hebt om vlot van start te gaan met het vak statistiek. Niet genoeg voorkennis? Volg dan de online zomercursus wiskunde.

Boeken en cursussen

Je krijgt alle informatie over boeken en cursussen bij de start van het academiejaar. De studentenvereniging Politeia organiseert de boekenverkoop

Studiebegeleiding en trajectbegeleiding

De overstap naar een universitaire opleiding is niet gemakkelijk. Je kan rekenen op de steun van jouw studie- en trajectbegeleiders. Neem deel aan de workshops en/of kom langs op individueel gesprek (je krijgt alle info bij de start van het academiejaar). Onze deur staat altijd open!

Bijzondere studeeromstandigheden

Uitzonderlijke faciliteiten zijn mogelijk bij studeren onder bijzondere omstandigheden, zoals studenten met een functiebeperking, met uitzonderlijke sociale of individuele omstandigheden, topsporters, ...

Vraag een mentor

Van wie kan je beter leren hoe het leven er op de UGent uitziet dan van een medestudent? Wil je graag wegwijs gemaakt worden aan de faculteit? Lijkt laagdrempelige ondersteuning bij het verwerken van de leerstof jou een goed idee? Krijg je graag tips rond studieplanning en examens van een ervaren student? Vraag dan een mentor aan en verhoog je slaagkansen!

Meer info