Vlot van Start

Voorkennis wiskunde

Check de voorkennis wiskunde die je nodig hebt om vlot van start te gaan met het vak statistiek. Niet genoeg voorkennis? Volg dan de online zomercursus wiskunde.

Boeken en cursussen

De studentenvereniging Politeia organiseert de boekenverkoop. Je krijgt alle informatie over boeken en cursussen onder andere op de Startdag en bij de start van het academiejaar.

Studiebegeleiding en trajectbegeleiding

De overstap naar een universitaire opleiding is niet gemakkelijk. Je kan rekenen op de steun van jouw studie- en trajectbegeleiders. Neem deel aan de workshops en/of kom langs op individueel gesprek (je krijgt alle info bij de start van het academiejaar). Onze deur staat altijd open!

Bijzondere studeeromstandigheden

Uitzonderlijke faciliteiten zijn mogelijk bij studeren onder bijzondere omstandigheden, zoals studenten met een functiebeperking, met uitzonderlijke sociale of individuele omstandigheden, topsporters, ...

Vraag een mentor

Van wie kan je beter leren hoe het leven er op de UGent uitziet dan van een medestudent? Wil je graag wegwijs gemaakt worden aan de faculteit? Lijkt laagdrempelige ondersteuning bij het verwerken van de leerstof jou een goed idee? Krijg je graag tips rond studieplanning en examens van een ervaren student? Vraag dan een mentor aan en verhoog je slaagkansen!

Meer info