Vlot van Start

Startdag nieuwe bachelorstudenten

 

Wat?

Op de startdag voor eerstejaarsstudenten word je verwelkomd door het monitoraat, maak je kennis met elkaar en met je vakgroep en krijg je heel veel praktische informatie, om zo vlot mogelijk van start te gaan!

Waar en wanneer?

Woensdag 19 september van 9u tot 13u.

Dit zijn de verzamelpunten:

  • Politieke wetenschappen: Universiteitstraat 6 (ingang groene poort)
  • Sociologie: Universiteitstraat 6 (schuifdeur)
  • Communicatiewetenschappen: Universiteitstraat 4

Inhoud:

•    Tijdens de kick-off zal je elkaar, maar ook de studiebegeleiders beter leren kennen. Zij zullen je daarnaast ook proberen wegwijs te maken in alles wat nodig is om vlot van start te gaan.
•    Je zal kennismaken met jouw vakgroep waarbij je heel specifieke informatie krijgt over je opleiding.
•    Je krijg ook een rondleiding van jouw vakgroep op de campus.
•    Tot slot wordt er een receptie en een boekenverkoop georganiseerd door de studentenverenigingen Politeia en StuRa.

Startdag nieuwe studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma of Master

Wat?

De startdag is een verwelkomings- en kennismakingsmoment voor nieuwe studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma of masterprogramma (uitgezonderd Ma Conflict en Ontwikkeling). Maak kennis met je medestudenten, de campus en ontvang praktische informatie voor een vlotte start in je nieuwe opleiding!

Wanneer?

Woensdag 19 september van 14u tot 17u30

Waar?

Filmplateau (Paddenhoek 3)

Wie?

Studenten die in academiejaar 2018-2019 starten in een schakel- of voorbereidingsprogramma aan de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen (ook studenten die nog niet ingeschreven zijn mogen komen luisteren).

Programma:

•    Infomoment met o.a. verduidelijking van lessenroosters, info over boekenverkoop, uitleg over de studiebegeleiding en andere diensten aan de faculteit
•    Voorstelling van de opleiding door en kennismaking met de vakgroep
•    Rondleiding op de campus
•    Kennismakingsmoment onder studenten met hapje en drankje

Online zomercursus wiskunde

Check de voorkennis wiskunde die je nodig hebt om vlot van start te gaan met het vak statistiek. Niet genoeg voorkennis? Volg dan de online zomercursus wiskunde.

Boeken en cursussen

De studentenvereniging Politeia organiseert de boekenverkoop. Je krijgt alle informatie over boeken en cursussen onder andere op de Startdag en bij de start van het academiejaar.

Studiebegeleiding en trajectbegeleiding

De overstap naar een universitaire opleiding is niet gemakkelijk. Je kan rekenen op de steun van jouw studie- en trajectbegeleiders. Neem deel aan de workshops en/of kom langs op individueel gesprek (je krijgt alle info bij de start van het academiejaar). Onze deur staat altijd open!

Bijzondere studeeromstandigheden

Uitzonderlijke faciliteiten zijn mogelijk bij studeren onder bijzondere omstandigheden, zoals studenten met een functiebeperking, met uitzonderlijke sociale of individuele omstandigheden, topsporters, ...

Vraag een mentor

Van wie kan je beter leren hoe het leven er op de UGent uitziet dan van een medestudent? Wil je graag wegwijs gemaakt worden aan de faculteit? Lijkt laagdrempelige ondersteuning bij het verwerken van de leerstof jou een goed idee? Krijg je graag tips rond studieplanning en examens van een ervaren student? Vraag dan een mentor aan en verhoog je slaagkansen!

Meer info

Kennismakingsweekend voor 1ste Bachelor PSW

kennismaking-psw.jpg

Wil je al wat vrienden leren kennen voor je de grote aula binnenstapt? Dan is dit je kans! Het BaPS-team bestaat uit enkele enthousiastelingen die een spetterend kennismakingsweekend organiseren.

Voor wie?

1ste Bachelors Politieke & Sociale Wetenschappen die van start gaan in het academiejaar ’18-’19

Wat?

Op dit weekend brengt BaPS alvast enkele eerstejaars samen zodat je niet alleen die grote aula binnen moet! Niet alleen maak je al nieuwe vrienden aan de hand van enkele leuke activiteiten, ze geven je ook een extra woordje uitleg over de lessen, lesgevers en het studentenleven in Gent. Kortom, een leuk weekend vol met nieuwe vrienden en een sneak peek in het Gentse studentenleven!

Wanneer?

Het weekend zal doorgaan van woensdag 19 t.e.m. vrijdag 21 september, de week voor de aanvang van het nieuwe academiejaar! Dan begint het echte werk.

Waar?

Het gaat door in jeugdverblijf Hoogland te Lokeren.

Kostprijs?

De prijs bedraagt 50 euro. Hierin is alles inbegrepen, uitgezonderd frisdrank en alcoholische dranken.

Inschrijven?

Via deze link

Meer info?

Via baps.politeia@gmail.com of op hun Facebookpagina Kennismakingsweekend Pol & Soc