Voor Nederlandstalige studenten

Bachelor-vakken door het GIIS in de Kijker

Het GIIS levert een bijdrage aan de Bachelor politieke wetenschappen. Wij geven zowel algemene opleidingsdelen, als specifieke vakken in de major Europese en Wereldpolitiek. 

Master Politieke Wetenschappen-Internationale Politiekmaster

De Master Politieke Wetenschappen – afstudeerrichting Internationale Politiek biedt een stevige basis qua kennis en inzicht omtrent de hedendaagse wereldpolitiek. Dit omvat ook het internationaal recht en het Belgische buitenlands beleid. Daarnaast kunnen de studenten via de keuzevakken eigen accenten leggen, bv. omtrent internationale economie, internationale energiepolitiek, de EU, het mondiale zuiden of internationaal recht. De opleiding biedt ook de mogelijkheid tot stage, maatschappelijk veldwerk of internationale uitwisseling aan.

 

 

 

 

   

Interesse in Doctoreren?

Uitmuntende studenten die geïnteresseerd zijn om een doctoraat na te streven, kunnen steeds contact opnemen. Professoren Dries Lesage, Sven Biscop, Thijs Van De Graaf en Mattias Vermeiren kunnen optreden als doctoraatspromotor in hun eigen expertise domein. 

 

Gelieve alvast volgende informatie te voorzien:

  • Een volledig CV met je opleiding (inclusief punten en het onderwerp van je Masterproef), relevante professionele ervaring en eventuele publicaties
  • Een onderzoeksvoorstel van 2 pagina's met vermelding van je onderzoeksvraag en -aanpak en hoe dit past binnen de onderzoekslijnen van het GIIS.
  • Een verklaring over de funding die je behaalt hebt, of een strategie over hoe en waar je voor dergelijke funding wilt appliceren.

 

Meer informatie over doctoreren aan de Ugent kan hier gevonden worden.