Internationalisering

InternationaliseringDe opleiding Politieke Wetenschappen legt een duidelijke klemtoon op internationalisering. Dit komt enerzijds de onderwijs- en onderzoekskwaliteit van de opleiding ten goede en geeft anderzijds aan de studenten een sterke basis op de arbeidsmarkt. Het kunnen studeren en werken in een internationale en multiculturele omgeving vormt immers een duidelijk pluspunt.

Zowel tijdens je derde Bachelor als tijdens je masterstudies krijg je de gelegenheid om een deel van je curriculum in het buitenland te volgen via een uitwisselingsprogramma. UGent biedt een brede waaier van mogelijkheden aan om te studeren in of buiten Europa.

Erasmus+ is het belangrijkste en meest bekende programma voor studentenmobiliteit. De opleiding Politieke Wetenschappen heeft uitwisselingsakkoorden met meer dan 55  buitenlandse partnerinstellingen.

Ben je geïnteresseerd in een internationaal studieverblijf, kijk dan op de uitwisselingswebsite van de faculteit en noteer de infomomenten in je agenda.

 

Contact Internationalisering:

Facultaire dienst - Research and Internationalization Office (RIO)
Universiteitstraat 8 decanaat 2e verdiep, 9000 Gent
rio.psw@ugent.be

 

LundJana, Lund 2013-'14

"Mijn Erasmuservaring was in één woord onvergetelijk. De mensen die je er ontmoet, de herinneringen die je er maakt, blijven je voor altijd bij. Het maakt niet uit welke bestemming je kiest, zolang je maar gaat!"

hannoverMarie, Hannover 2011-‘12

"Op uitwisseling vertrekken is meer dan enkel een semester naar het buitenland gaan studeren. Je dompelt je onder in een nieuwe taal, een andere cultuur, je maakt nieuwe vrienden. Op het einde ga je naar huis met de wetenschap dat je bijna overal in Europa wel bij iemand terecht kan. Erasmus, da's voor het leven."

tromsoNicolas, Tromsö 2013-‘14

"De voldoening die je haalt uit een semester leven, studeren, socializen en ondergedompeld worden in het afgelegen noorden van de wereld, geeft je wijze levenslessen mee. Je haalt wat meer authenticiteit, empathie, relativeringsvermogen en klein genot uit je dag."