Dr. Bruno Vandecasteele

English profile page

Bruno Vandecasteele

Bruno Vandecasteele werkt bij de Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Tussen 2011 en 2016 was hij medewerker van het Centrum voor EU-Studies van de Universiteit Gent. In mei 2015 behaalde hij een doctoraat in de politieke wetenschappen met een beurs van het FWO. Zijn onderzoek behandelde de invloed van het roterend voorzitterschap van de Raad van de EU op het extern beleid van de Unie. Tijdens zijn doctoraatsonderzoek was hij gastonderzoeker en gastspreker aan het Institute of International Relations van de Universiteit van Warschau (2012), het Institute of International Relations and Political Science van de Univeristeit van Vilnius (2013, 2014), en de Georgian Foundation for Strategic and International Studies (2015)

Tussen september 2015 en januari 2016 gaf hij als post-doctoraal medewerker les in de vakken Europees extern beleid, Theorie van de Europese integratie, en Transportbeleid in de EU.

Onderzoeksinteresses

Besluitvorming in extern EU-beleid en rol van het roterend Raadsvoorzitterschap, relaties van de EU met de oostelijke buurlanden (Wit-Rusland, Oekraïne, Moldavië, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan), transportbeleid in de EU.​

Publicaties