The Lighthouse Function of Social Law

Wanneer
06-09-2023 tot 08-09-2023
Waar
Universiteit Gent - Het Pand
Voertaal
Engels
Door wie
LIISA | Lab for International & Interdisciplinary Social Affairs
Contact
liisa@ugent.be
Website
https://sociallawghent2023.be/en

LIISA, BEGASOZ en ISLSSL slaan de handen ineen om van 6 tot en met 8 september 2023 het congres The Lighthouse Function of Social Law te organiseren.

Het wetenschappelijk congres spitst zich toe op de interactie tussen sociaal recht en andere rechtsdomeinen. Onze doelstelling is om een breed scala aan onderwerpen te belichten die verbonden zijn met de volgende kernvraag: bestaat er een verband tussen sociaal recht in enge zin (arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht) en andere rechtsdomeinen?

De voorbije tijd vielen het arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht tal van hervormingen te beurt. Sommigen stellen zelfs dat dit rechtsdomein in een crisis verkeert. Om een helikopterblik op de huidige evoluties in verband met andere rechtsdomeinen te krijgen wijdt LIISA | Lab for International & Interdisciplinary Social Affairs een driedaags congres aan dit thema. Kunnen we bepaalde conclusies trekken op innovatief wetenschappelijk niveau door deze evoluties onder de loep te nemen? Wat is bijvoorbeeld de rol van fundamentele rechtsprincipes in die interacties? Herkennen we een patroon in vergelijkbare grondbeginselen of rechtsmechanismes?

We nodigen je uit om mee aan boord van ons schip te gaan. Samen zullen we ontdekken hoe sociaal recht als vuurtoren voor andere rechtsdomeinen fungeert.

Smaakt naar meer? Neem dan een kijkje op sociallawghent2023.be/en en schrijf je in op onze nieuwsbrief om de hoogte te blijven van nieuwe sprekers, hotels en ons programma.